Dr. Mehmet Öz Aldatanı saptamanın yolları
HABERİ PAYLAŞ

Aldatanı saptamanın yolları

Haberin Devamı

Atwood ve Schwartz tarafından 2002’de yürütülmüş bir çalışma, evli kadınların yüzde 45- 55’inin ve evli erkeklerin yüzde 50-60’ının evlilik dışı ilişkiye girdiklerini gösterdi. Buna göre aramızdan pek çoğu aldatılıyor veya aldatılmaya aday! Peki sizin gözünüzün önündeki kanıtlarla yüzleşecek kadar kendinize güveniniz var mı? Partnerinizin aşk hayatı hakkındaki gerçekleri meydana çıkarmaya hazırsanız, okumaya devam edin. Ancak, eğer karanlıkta kalmak istiyorsanız durun, çünkü onun aldatma alışkanlığı hayatınızın önemli bir problemi haline gelir.

Eski Federal Kanun Yürütme Yetkilisi Janine Driver bir kitap yazdı ve ayrıntılı olarak böyle bir durumda nasıl iz sürülür ele aldı! En önemli nokta zihin okumaktan vazgeçip, dedektifler gibi düşünüp hareket etmeniz gerektiği. Janine Driver’ın tavsiyesi aldatılma emareleri tespit ettiğinizde fazla tepki vermemeniz. Önce dayanağını anlayın ve dayanaktan saptığı anda (en az 3 kere) “Bir hataya düşüp başka bir kadınla yakınlaşmanın bir nedeni var mı?” veya “Geçen hafta seninle ilişkisi olduğunu ve elinde bana göstermek istediği kanıtlar olduğunu anlatan bir kadının aradığını söyleseydim bana ne derdin?” veya “Geçen gece kimle olduğunu sorduğumda yüzünde beliren yapmacık tebbüsümün bir nedeni var mı?” ya da “Şu anda gergin olmanın bir sebebi var mı?” gibi sağlam bir soru sorun.

Buna hazır mısınız? Hazırsanız derin derin üç nefes alın ve Driver’ın aldatılma göstergelerini okumaya başlayın.

ALDATMANIN BAZI SÖZLÜ GÖSTERGELERİ
Yalancılar; “Ama”larınızın takibindeyiz:
“Bunu uydurduğumu düşüneceğini biliyorum, AMA....”
“Yalan söylediğimi düşündüğünü biliyorum, AMA...”
“Mantıklı gelmeyeceğini biliyorum, AMA...”
Karakter tanıklığı: “Sadece arkadaşlarıma sor, seni asla aldatmadığımı söyleyecekler.”

Yaygın aldatma cümleleri:


“Bunun başıma geleceğini biliyordum!”
“Ne yani seni aldatıp aldatmadığımı mı soruyorsun?”
“Benim nasıl bir insan olduğumu sanıyorsun sen?”
“Seni aldatmak için aptal olmak gerekir!”
“Seni neden aldatayım ki?”

Hayıra karşı asla:

Yalan söyleyenler genelde onlarla yüzleştiğiniz zaman ‘hayır’ kelimesi yerine ‘asla’yı kullanırlar. Bu ‘asla’nın anlamı, bizi doğruyu söylediklerine inandırmaya çalıştıklarıdır.

Zamirler:

Eğer partneriniz sizi aldatıyor ve onunla yüzleşiyorsanız, ‘biz’, ‘bizi’ gibi zamirleri kullanabilir ve eğer kullanırsa bunu bir uyarı olarak algılayın çünkü bu zamirler her zaman bir ilişki olduğunu gösterir. Örneğin: “Ara sıra birlikte yemeğe çıkıyoruz, sadece bu kadar, aramızda duygusal bir şey yok.” SUÇÜSTÜ!



ALDATMANIN BAZI SÖZSÜZ GÖSTERGELERİ:
El hareketlerinde artış

Bir manipülatör, yani erkeğinizin her defasında vücudunun herhangi bir kısmına başka bir uzvuyla dokunması, örneğin boynunu, boğazını veya bacağını ovuşturması, burnuna dokunması, dilini dişlerinin önünde gezdirmesi gibi...

Göbek zekası

Yalan söyleyenler, tansiyonu artırdığınız anda göbek deliklerini kapıya doğru yönlendirebilirler. Bu hareket onların oradan çıkıp gitmek istediklerinin işaretidir.

Kımıldamaya ihtiyaçları var

Yalan söyleyenler çoğunlukla yalan söyleme sırasında veya sonrasında stres ve tedirginlikten kurtulmak için vücutlarını hareket ettirirler.

Ölümcül Bakteriler
Ölümcül bakteriler yaşıyorlar ve nefes alıyorlar. Evde, yemeklerde ve vücudumuzda. Bakteriler vücudumuzda yaşayan trilyonlarca mikrop. Bunların bazıları gereklidir de. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi bütün bakteriler iyi değildir. Süperböcekler ölümcüldür, hızlı çoğalırlar, antibiyotiklere dirençlidirler.

Korunmak için;
Yaralarınız açık kalmasın, mutlaka üzerini bir şeyle örtün.
Spor salonlarında havlulara dikkat edin.
Çay ağacı yağı antiseptik olarak kullanılabilir.
Sprey şişelerine su ve sirke koyun, yüzeylere püskürtün ve kağıt havluyla silin.
Dondurulmuş eti tezgah üzerinde çözülmeye bırakmayın.
Eti buzdolabının üst rafına koymayın.

Mutfaktaki bakterilerden korunmak içinse;

Çamaşır suyuyla lavabo temizlenmeli.
Plastik kesme tahtası tahtaya oranla daha hijyeniktir.
Buzdolabı içinde buzdolabı poşeti kullanmak gerekir.

Vücut kokuları; terlemeyi önlemek için neler yapabiliriz?

Kasıklar için kasık pudrası kullanılabilir, doğal pamuklu kumaşlar giymek cilde nefes aldırır.
Koltuk altı için ağda yapmak mantıklıdır, antiperspiran ve deodoran terleme ve kokuyu yok etmekte etkilidir.
Ayakların kötü kokmaması için yeteri kadar çayı soğuttuktan sonra ayaklarımızı içinde bir süre bekleterek banyo yaptırabiliriz.
Ağız bölgesi için özel dil temizleyiciler kullanabilirsiniz.
Saçlarımızı yeteri kadar yıkamalıyız.

Kriz anında ilkyardım
Bu en korkutucu tıbbi ataklardan biridir ve hayatları boyunca 10 kişiden 1’inin başına gelir. Tanıdığınız biri bir kriz/nöbet geçirirse ne yapacağınızı biliyor musunuz? Bu yazımda size ilk yardım sırasında yapmanız ve yapmamanız gerekenleri anlatacağım.

YAPIN

Öncelikle mutlaka sakin kalmayı başarmalısınız!
Zamanı kontrol edin - nöbetler 5 dakikadan fazla sürdüklerinde çok tehlikeli hale gelirler. Eğer 5 dakikadan uzun sürdüyse bunu mutlaka doktora söylemeniz gerekir.
Onlara zarar verebilecek keskin obje, merdiven veya mobilyalardan uzak tutarak, güvende kalmasını sağlayın.
Başlarını yana çevirerek hava alanlarını temiz tutun.

YAPMAYIN

Onu asla kısıtlamayın.
Kendisine gelene kadar içecek veya yiyecek vermeyin!
Ağzına bir şey koymayın.
Parmağınızı sakın ağzına sokarak dişlerini aralamaya çalışmayın. Bu durumda ciddi yaralanabilir ve bir yarar da sağlayamazsınız.

1 dakikada sağlık!
Bu yaz plaja ya da tatile gitmeden önce yanınıza akıllı ve doğru atıştırmalıklar aldığınızdan emin olun....

1) Bisiklete binmek ve yüzmek gibi açık alan sporlarında size gerekli olan uzun süreli enerjiyi sağlamak için Omega-3 bakımından zengin olan ceviz gibi çiğ yemişleri seçin;

2) Şeftali, erik, kırmızı meyveler ve diğer mevsimlik meyveleri toplayın. Bunlar hem lezzetlidir hem de toplaması kolaydır. Sadece, organik olsalar dahi yıkamayı unutmayın.

3) Protein ve kalsiyum almak için düşük kalorili çubuk peynirler süper bir seçimdir. Hazır satılan bulabiliyorsanız çok iyi ama yoksa da kendiniz az kalorili bir peyniri çubuk çubuk kesebilirsiniz, çocuklar onlara bayılır.

4) İhtiyacınız olan lifi patlamış mısır, tam tahıllı gevrekler veya krakerlerden alın. Kendi atıştırmalıklarınızı bulundurarak dışarıdaki büfelerin sunduğu yüksek fiyatlı sağlıksız yiyeceklerden kaçınmış olursunuz. İleriyi düşünün ve sağlıklı kalın.

Şarkı söyle, mutlu ol!
Endorfin, insan vücudunda ağrıyan dokularda ağrının azalması için beyin dokuları tarafından üretilen hormonlara verilen isimdir. Hormonun işlevi, ağrının şiddetini azaltmak ve vücuda daha az rahatsızlık vermesini sağlamak için sinirleri uyuşturmaktır.
Halk arasında mutluluk hormonu olarak da anılır. Spor yapınca da salgılanır. Şarkı söylemek hem zihinsel hem de fiziksel olarak sağlıklıdır. Araştırmalar şarkı söylemenin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve doktora gitme ihtiyacını azalttığını göstermektedir.
Neden? Çünkü şarkı söylemek endorfin ve insanın kendini iyi hissetmesini sağlayan dopamin hormonlarının üretilmesine yardımcı olur.

3

Sıradaki haber yükleniyor...
holder