Yaşam Aldatma sitesi Gleeden'ın reklamı Fransızları kızdırdı

Aldatma sitesi Gleeden'ın reklamı Fransızları kızdırdı

Paylaş
Aldatma sitesi Gleeden'ın reklamı Fransızları kızdırdı

Evlilik dışı ilişki arayanların abone olduğu Gleeden adlı internet sitesinin kamusal alanlara reklam vermesi Fransa'da tepki çekti

Evlilik dışı ilişki arayanlar için 2009 yılında hizmete giren ‘Gleeden’ aldatma sitesin Fransa’daki reklam kampanyaları Fransızları kızdırdı. Kadınlar tarafından kurulan aldatma sitesi yaklaşık 2,5 milyon abonesiyle Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, İngiltere’de aşk kaçamakları için tercih edilen sitelerin başında geliyor. Kaçamak arayanlar için ‘Gleeden’ sitesinin Fransa’da reklam kampanyaları metro, otobüs durakları, billboardlar ve en son belediye otobüslerine taşınması Fransızların sabrını taşırdı.

Haberin Devamı

Son bir hafta içinde belediye otobüslerini süsleyen reklam kampanyasın sloganında ‘ısırılmış bir elma ve üzerinde kadınlar tarafından düşünülen alışılmadık ilişki buluşması’ mesajı yer alıyor. Fransızların yoğun tepkisi üzerine ‘Gleeden’ şirketi Paris ve çevresinde bulunan Poissy, Saint-Germain, Rambouillet, Versailles, Sevres ilçelerinde reklamlarını geri çekmek zorunda kaldı.

Gleeden şirketinin sözcüsü Solene Paillet: “Bu tepkiye bir anlam veremiyoruz. Reklam kampanyamız tarafsız, eleştiriler yersiz, 1975 yılından buyana Fransa’da eşlerin birbirini aldatması cezaya tabii değil” diye reklam kampanyasını savundu. Avrupa’da 1,5 milyon üyeyle Fransa üye sayısında Avrupa’da ilk sırada yer alıyor. En son reklam kampanyasının belediye otobüslerinde yapılması seyahat eden yolcu ve yayaları rahatsız etti.

Son bir hafta içinde otobüs şirketi ve belediyelere yapılan şikayet sayısı 500’e çıkınca ‘Gleeden’ reklamlarını geri çekmek zorunda kaldı. Versailles Belediyesi ‘aile değerlerine önem veren Katolik inancına bağlı insanların bu kampanyadan rahatsızlık duyduğunu’ belirtti. Rambouillet Belediyesi ise otobüs şirketine yazdığı şikayet dilekçesinde: “Gleeden reklamı evlilik şartlarına aykırı. Evlilik sözleşmesinde eşlerin birbirine vefa göstermesi, sadık olmaları isteniyor. Bu nedenle reklamlar otobüslerden çıkarılmalı” diye tepki gösterdi.

Levent Gündüz, DHA

Haberin Devamı