Pazar Postası Aldatmanın da sitesi olur mu demeyin!
Paylaş
Aldatmanın da sitesi olur mu demeyin!

Aldatmak ya da aldatılmaya ortak olmak... Hangisini tercih ederdiniz? 'İkisini de istemem' demek istiyorsunuz değil mi? Ancak uzun süreli beraberliklerde işler değişebiliyor

Haber: Merve Özaytekin
mozaytekin@posta.com.tr

Uzun vadede çiftler birbirlerine karşı her konuda güven, anlayış sağladığı için konu sadakate gelince tolerans gösterebiliyorlar. Alışkanlıklardan, aile bağlarından ‘sadece aldatma’ zevkini yaşamak için vazgeçemiyorlar maalesef. Aldatmada amaç pek çoğu için BOŞANMAK değil! Sadece zevk almaya ve eğlenmeye bakmak...

Bekarlar da eğlenceye ortak

İnternet siteleri günümüzde aldatmayı kolaylaştırıyor, hatta teşvik ediyor desek yanlış olmaz! Bu aralar dünyada üye sayısı çığ gibi artan Ashley Madison bu sitelere öncülük ediyor. Siteyi ayda 12 milyon kişi ziyaret ediyor. Günde 2 bin 500 kişi siteye kaydoluyor. Site Almanca, İngilizce, İspanyolca hizmet veriyor. İlk adım nasıl biri olduğunuzu tanımlamak. Şıklar şöyle: ‘Birlikteliği olan bir erkeğim, aldatmaya hazırım’, ‘Birlikteliği olan bir kadınım, aldatmaya hazırım’, ‘Single bir kadınım ve erkek arıyorum’, ‘Single bir erkeğim ve kadın arıyorum’, ‘Erkeğim ve erkek arıyorum’, ‘Kadınım ve kadın arıyorum’.

Her zevke uygun

‘Madem bekarım bu sitede ne işim var?’ demeyin, onlar da Ashley Madison’a evli bir erkek ya da kadın bulmak için üye oluyorlar. Biraz riski paylaşmak, adrenalini yükseltmek, biraz da zorla uğraşmayı sevdikleri için Ashley Madison’ı tercih ediyorlar. Sitede fiziki detaylar da önemli. Şişman, kısa ya da fazla uzun boylu olmanız fark etmiyor. Ya da fanteziniz hangisiyse, kendi zevkinize göre olan üyelerle arkadaşlık kuruyorsunuz. Ayrıca istediğiniz ilişkinin uzun ya da kısa vadeli olması da önemli değil. Siteye üye olurken işaretlediğiniz şıkka göre adaylar önünüze diziliyor. ‘Cyber aldatma yanlısıyım/erotik chat uygun’ diyenlerdensiniz o da mümkün. Yeter ki aldatın, ya da aldatmaya ortak olun! Site her anlamda desteği sağlıyor.

Reklamlarını bazı siteler kabul etmiyor

Sitenin sahibi Noel Biederman’ı insanları aldatmaya teşvik ettiği için ahlaksız bulan birçok kurum var. Örneğin Microsoft, Google ve Facebook bu siteyi etik bulmuyor ve ilanlarını kabul etmiyor. Buna rağmen site hızla büyüyor. Sahibi Noel Biederman sitesinden 60 milyon dolar kar ediyor. Bu nedenle olacak ki, kimseyi umursamıyor. Biederman şöyle bir açıklama yapmış yabancı basına: “Boşanma avukatlarını boşanmaya teşvik ettiği için suçluyor musunuz? Aldatmayı ben yaratmadım”. Sitenin ilanı ise çıkan haberleri reddeder nitelikte “Hayat kısa, aldat! Aldatmayı siz yarattınız biz mükemmelleştirdik”.

Tavsiyelerde bulunuluyor

Sitede aldatmak isteyenlere birçok tavsiye yer alıyor. Yoksa aldatmaya teşvik edici cümleler mi desek?? Neyse... Aldatmanın ilk ipucu ‘Sakin olmak ve hiçbir zaman cesaretinizin kırılmasına izin vermemek’. Örnek olarak da kadınları veriyor site, “Kadınlar başka bir erkek için evliliğini yıkmaz. Çoğu kadın büyük riskler almaz. Bunu unutmayın! Belki Ashley Madison’ın en yakışıklı adamı olabilirsiniz ama evli kadına yaklaştığınızda bilin ki, onlar aldatmak için acele etmeyeceklerdir”. Site single’ları uyarmadan edemiyor. “Eşleri olanlar bekarları kendilerinden üstün ve özgür görebilir. Evlilerle flört etmek istiyorsanız çok sabretmeniz gerekecek”. Bir diğer aldatma ipucuysa şöyle: “Tanışma esnasında yavaş adım atmalısınız. Eğer sitedeki üyelerle tanışmak istiyorsanız, tanışma mektubunuz açıklayıcı, nazik ve karşı tarafı rahatlatıcı bir dille yazılmalı.

Her amaçlı birliktelik için saldırmak hiçbir zaman çözüm değil”. Ayrıca şöyle bir tavsiye de yer alıyor sitede. “Erkeklerin çoğu seks amaçlı siteye girer, kadınlarsa duygusal ihtiyaçlarını tatmin etmek isterler. Eğer oyunu kuralına göre oynarsanız, karşı taraf da sizin isteklerinizi rahatlıkla karşılayacaktır”. Erkeklerin de seçecekleri kadınlar hakkında bir ön bilgi var: “Bazı kadınlar sitede profillerine fotoğraf koymazlar, profillerindeki bilgi kısıtlıdır. Hatta bu tür üyelikleri sahte zannedebilirsiniz. İşte asıl konuşmanız gereken onlar. Çünkü bu kadınlar en az kontağa geçilen ve en uygun olanlardır”. Siteye girmeseniz bile üyeliğin bedelini merak ettiniz değil mi? Aylık üyelik 3.500 dolardan (5600 lira) başlıyor!

( 05.06.2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır.)

Haberin Devamı