Ferhan Kaya Poroy Alerji yine aramızda
HABERİ PAYLAŞ

Alerji yine aramızda

Tam “Uzun zaman oldu, nefes açıcı fıs fıs ve antihistaminik şurup kullanmadk” derken, yine başını çkardı bizim alerjiler. ‘Bizim’ diyorum çünkü biz onsuz yaşayamadık hiç. Bebeklikte yapıştı küçük kızımızın ensesine ve hiç brakmadı. Önce egzama şeklinde, cildinde kırmızılıklar ve yaralarla ortaya çıktı. Daha sonra tamamen bir tesadüf eseri cevize, fındığa, fıstığa, bademe ve çikolataya alerjisi olduğunu öğrendik. Ardndan bir de ev tozları, akarlar, mytler vs...

Böylece birlikte yaşamayı öğrendik bu hastalıkla. Tek çaremiz vardı; alerjenlerden uzak durmak. Aksi halde ya hastanelik oluyoruz ya da uzun vadede gelişimine zarar verdiğini bile bile ilaç kullanıyoruz. Durum böyle olunca hep alerjenlerden uzak durma yolunu seçtik. Ama ne yaparsanz yapın, bir yerlerde yakalanyorsunuz bu küçük tozcuklara. Kimi zaman bir otel odası, kimi zaman bir arkadaşınızın evi, kimi zaman kendi eviniz. Özellikle de kışın kapalı kalan yazlıklar en büyük kabus. İşte bayramda da yine gafil avlandık. Günler öncesinden evi temizletip havalandırmamıza rağmen ev içi koşuşturmacalar, yatak üzerinde zıplamaların da tetiklemesiyle Duru ilk günden nefes alamamaya başladı. Göğüste hırıltı ve öksürük de eklenince tablo ikinci gün daha da ağırlaştı. Hemen toparlanıp terk ettik adadaki yazlık evi.Evimizde aldık soluğu.

Haberin Devamı

Duru sihirli bir değnek deymiş gibi hemen iyileşmeye başladı. Zaten bildiğimiz bir gerçek bir kez daha yüzümüze vuruldu. Kışın yazlık eve gitmek yok. Buradan ylbaşını adada şömine karşısında geçirme hayalleri kuran Derin ve Kayhan’a da selamlar. Biz kızım Duru’yla evimizde oturacağz, bekleriz. Sezonu yeni açan otellerde de durum pek farklı değil. Özellikle iyi temizlenmeyen havalandırma, klima filtreleri pek çok tatilimizin kabusu oldu bugüne kadar. Ama biz de akıllandk. Özellikle yazın scaklık ne olursa olsun, klimayı çalıştırmadan yatıyoruz odada. Kışları ise dağ otelleri açıldıktan en az bir ay sonra konaklama yapyoruz ve yerde halı olmayan odalar tercih ediyoruz. Durum böyle olunca da çoğu zaman evde kalmak seyahat etmekten daha keyifli bana. Doktorlar şöyle diyor: Ergenlikte geçecek. Biz de sabırla bekliyoruz. Herkese sağlıklı haftalar.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder