Gündem Alerjik hostesi işten attılar

Alerjik hostesi işten attılar

Paylaş
Alerjik hostesi işten attılar

THY hostesi Semra Dereli Civelekhan, 'Dezenfektan spreylere alerjim var' deyince işinden oldu

Türk Hava Yolları'nın (THY) kabin memuru ve Havayolları Kabin Memurları Derneği (TASSA) Genel Sekreteri Semra Dereli Civelekhan'ın, spreylere alerjisi olduğu için uçaklarda dezenfeksiyon yapılan 4 Afrika (Kenya, Nijerya, Sudan, Etiyopya) uçaklarında görev yapamayacağı yönünde doktor raporu alması üzerine iş akdine son verildiği öne sürüldü.

'GÖREVİNİ TAM YAPAMAZ'

Haberin Devamı

THY, şiir kitapları da olan 34 yaşındaki hostesin, "Görevini tam yapamayacağını" gerekçe gösterirken, Civelekhan'ın işe geri dönüş davası açacağı öğrenildi. THY'de 15 yıl boyunca kabin memurluğu yapan Semra Dereli Civelekhan, THY'nin uçuş sponsoru olduğu Barcelona takımını taşıyan "Marmara" isimli uçağında da kabin memurluğunu yapıyordu. Barcelonalı futbolcu Zlatan İbrahimoviç ile uçakta fotoğraf çektiren Civelekhan, arkadaşlarına yazdığı veda mektubunda, "Barça rozetimi özleyeceğim" dedi.

ARKADAŞLARINA VEDA MEKTUBU YAZDI

Boeing 777 tipi THY uçaklarında kabin memurluğu yapan Semra Dereli Civelekhan, iş akdine son verilmesini arkadaşlarına yazdığı veda mektubuyla söyledi. Civelekhan veda mektubunda şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bir sabah kioskta kartımı okuttuğumda, 'Kartınız geçerli değildir' yazısını okumanın acısını, bunun üzerine 12 saat mesai yapıp uçuş sonu aldığım iş akdi fesih tebligatımı, duyunca donup kalan bakışları, karşımda akıp giden gözyaşlarını, gerçeği kabullenmeyen sitemkar yakarışlar. Babamın tayyarecilik ruhunu yitirirken sanırım, artık uçak görmeyi de istemeyeceğim. Ben gidiyorum, bana göre haksızlıkla, yanlışlıkla ama gururla, şerefle. Varsın olsun, gidişim böyle olsun. Sorumlu kabin amirlerimi, tayyare kokusunu, memur ya da amirken bıkmadan, sevgiyle, sabırla mesleğimi, uçağın teknik özelliklerini, doğruları ya da yanlışları yeni arkadaşlara anlatışımı, üniformamı, göğsümde gururla taşıdığım brövemi, Barça rozetimi özleyeceğim. İnanın para, statü değil benim için önemli olan. 15 yılda ruhuma katılanlar, biriktirdiğim dostlar. Ben gidiyorum, bana göre haksızlıkla, yanlışlıkla ama gururla, şerefle."

Erçin ORAN - İSTANBUL DHA