Eğitim - Kariyer ALES sonuçları açıklandı (ALES sonuçları sorgulama sayfası)

ALES sonuçları açıklandı (ALES sonuçları sorgulama sayfası)

Paylaş
ALES sonuçları açıklandı (ALES sonuçları sorgulama sayfası)

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. 19 Kasım 2017'de gerçekleştirilen ALES sonuçları nasıl öğrenilir? İşte ALES sonuçları ve ALES ile ilgili merak edilenler...

2017 ALES sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Üniversitelerde öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına atanabilmek için ALES'e katılan binlerce aday sınav sonuçlarını merak ediyor.

ÖSYM'nin belirlediği takvime göre ALES sonuçları bugün açıklandı. İşte 2017 ALES sonuçları...

ALES SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

2017 ALES SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİYOR?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 19 Kasım'da gerçekleştirilmişti. Binlerce adayın katıldığı sınavın sonuçlar bugün saat 16.45'te açıklandı. ALES sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden duyuruldu. Adaylar ALES sonuçlarını öğrenebilmek için T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

ALES SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Sınav ve yerleştirme sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçlar ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM'ye başvurmalı. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde yapılmalı. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini durdurmaz. Bu adayların inceleme masrafları karşılığı ÖSYM’nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekiyor.

Dilekçe, ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırılmalı. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacak. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. kimlik numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacak ve cevaplanmayacak.

Haberin Devamı