Gündem ALES sonuçları açıklandı! Sınav sorgulama için tıklayınız

ALES sonuçları açıklandı! Sınav sorgulama için tıklayınız

Paylaş
ALES sonuçları açıklandı! Sınav sorgulama için tıklayınız

6 Mayıs'ta gerçekleşen ALES'in sonuçları bugün açıklandı. 7 Haziran'da açıklanması beklenen ALES sonuçları, lisansüstü programlara başvuruların başlaması dolayısıyla erken açıklandı. ALES sonuçları için aşağıdaki linke tıklayınız.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018-ALES) İlkbahar dönemi 6 Mayıs'ta gerçekleşti. ALES sonuçlarının 7 Haziran'da açıklanması bekleniyordu ki, ÖSYM bugün yaptığı duyuru ile ALES sınav sonuçlarını erişime açtı. ÖSYM'den yapılan duyuruda "6 Mayıs 2018 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2018-ALES İlkbahar Dönemi) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 30 Mayıs 2018 tarihinde saat 16.05’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilir." denildi. Bu haber sonrası on binlerce aday, ÖSYM'nin resmi sitesine akın etti.

Haberin Devamı

ALES sınav sonuçlarını öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

ALES SONUÇLARI

ALES SNUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR

Adatlar, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilir.

ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ OLUYOR?

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı'nın (ALES) sonuçları, söz konusu yönetmelik değişikliğiyle, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak. Ayrıca, yönetmeliğe eklenen geçici madde ile daha önce yapılan ALES sonuçları da açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli sayılacak.

Haberin Devamı