Gündem ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? Heyecanlı bekleyiş...

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? Heyecanlı bekleyiş...

Paylaş
ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? Heyecanlı bekleyiş...

ALES her yıl ilkbahar ve sonbahar döneminde gerçekleşiyor. İlkbahar dönemi ALES 6 Mayıs'ta gerçekleşti. Sınav sonrası adaylar için soru ve cevaplar açıklandı ama sonuçlar henüz açıklanmış değil. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak?

ALES ilkbahar dönemi sınavı 6 Mayıs Pazar günü gerçekleşti. Soru ve cevaplar sınavın ardından açıklanırken sonuçlar belli değildi. Sonuçlar heyecanla beklenirken adaylar "ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunu sormaya başladı.

Haberin Devamı

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin sınav takvimi hazırlandığında ALES sınav sonuçlarının 7 Haziran'da açıklanacağı duyurulmuştu. Fakat saat konusunda herhangi bir açıklama yapılmamaıştı. ALES sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayınız.

ALES SONUÇLARI

ALES SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

2017 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı Sonbahar Dönemi (ALES 2017) sonuçlarını adaylar ÖSYM'nin (https://sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ OLUYOR?

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haberin Devamı

Buna göre, yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı'nın (ALES) sonuçları, söz konusu yönetmelik değişikliğiyle, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak. Ayrıca, yönetmeliğe eklenen geçici madde ile daha önce yapılan ALES sonuçları da açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli sayılacak.