Gündem Aleviler başkanını seçiyor

Aleviler başkanını seçiyor

Paylaş
Aleviler başkanını seçiyor

250 bin üyesi ile Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Alevi Bektaşi Federasyonu'nun genel kurulu yarın Ankara'da yapılıyor

189 derneği ve 250 bin üyeyi bünyesinde barındıran Alevi Bektaşi Federasyonu’nda yeni yönetim yarın belli olacak. Ankara’daki genel kurulda başkanın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri de seçilecek.

Haberin Devamı

Seçimlerde şimdiki başkan Ali Balkız ile 2006-2007 yıllarında federasyonun başkanlığını yapmış olan Selahattin Özel yarışacak. Alevi-Bektaşi derneklerini temsil eden 350 delege oylarıyla yeni başkanlarını belirleyecek.

‘PİYON OLMAYACAĞIZ’

2 Mayıs’ta Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı seçilen Selahattin Özel, federasyon başkanlığına neden aday olduğunu şu sözlerle açıkladı: “Tüm Alevi-Bektaşi derneklerini kucaklaması gereken federasyonda birliğin ve beraberliğin bozulduğunu gördüm. Bu nedenle de başkanlığa aday oldum. Alevi inanç örgütlerinin bütünleşmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde Alevi örgütlenmesi yeni bir ivme kazanabilir. Biz Alevi dünyasının siyasetçilerin arka bahçesi olmasına karşıyız. Siyasetin merkezi olmasına da karşıyız. Bunu engellemek için de var gücümüzle çalışacağız. Alevi toplumu, bize kendi sorunlarını çözmemiz için rıza veriyor. Siyasette piyon olmak için değil.”

Haberin Devamı

19 KURUM UYARMIŞTI

Ali Balkız, iki yıldır Alevi Bektaşi Federasyonu başkanlığını yürütüyor. “Parti kuracağız” diye açıklama yapan Ali Balkız’a kendi örgütünden büyük tepki gelmişti. 15 Ocak 2010’da Alevi Bektaşi Federasyonu’na bağlı 19 kurum, Ali Balkız başkanlığındaki yönetime uyarı göndererek “Alevi Bektaşi Federasyonu partiler üstü bir kurumdur. Yönetim ya parti kurma çalışmasından vazgeçmeli ya da görevlerinden ayrılarak bu çalışmayı sürdürmelidir” demişti. Buna rağmen Ali Balkız görevinden ayrılmamış ve Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (EDP) kuruluş çalışmalarında yer almıştı.