Gündem Aleviler Kadıköy'de buluştu

Aleviler Kadıköy'de buluştu

Paylaş
Aleviler Kadıköy'de buluştu

Alevi ve Cemevi derneklerinin Kadıköy'de düzenlediği büyük miting başladı. Polis tarafından üst aramaları yapılan vatandaşlar, miting alanına girdi. Miting nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı

Alevi dernekleri ve kurumları tarafından "Eşit yurttaşlık" sloganıyla Kadıköy İskelesi’nde düzenledikleri miting başladı. Mitinge katılanlar arama noktalarından geçerek miting alanına geldi.

Haberin Devamı

Aleviler miting alanında taleplerini haykırarak, demokratik bir anayasa ve eşit yurttaşlık hakkı talebinde bulundu. Mitinge katılan vatandaşlar sık sık, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganlarını atarak “Cem evimize uzanan eller kırılsın”, “Haksızlık karşısında asla boyun eğmeyeceğiz”, pankartlarını taşıdı.

Siyasi parti pankartlarının ve renklerinin yer aldığı mitinge alevi örgütleri, sendika, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, dernekler katıldı. Kadıköy’deki miting devam ediyor.

'HER YER TAKSİM HER YER DİRENİŞ'

'Devletin Alevisi olmayacağız' ve 'Haksızlık karşısında asla boyun eğmeyeceğiz" pankartlarının açılığı mitingde 'Her yer Taksim, her yer direniş" sloganları da atıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, saat 10.00'dan itibaren Kadıköy İskele Meydanı'ndaki miting sona erinceye kadar Rıhtım Caddesi'nin tamamen trafiğe kapatılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Boğa Meydanı'ndan Rıhtım Caddesi'ne kadar tüm yollar, Söğütlüçeşme Caddesi'nden rıhtıma inen ara sokaklar, Kadıköy Belediyesi önünden Söğütlüçeşme Caddesi istikameti ve Rıhtım Caddesi'ne inen bütün ara sokakların da trafiğe kapalı olacağı kaydedildi.

Taşköprü, Kışla, Orgeneral Şahap Gürler ve Albay F. Sözdener caddelerinin ise ihtiyaç duyulduğunda trafiğe kapatılacağı aktarıldı.

ALTERNATİF YOLLAR

Kapatılan yollara alternatif olarak, Tıbbiye Caddesi'nden gelen trafik akımının, Burhanfelek Caddesi'nden E-5 ile Behiçbey Sokak'tan İbrahimağa ışıklar istikametine yönlendirileceği belirtildi.

Söğütlüçeşme Caddesi'ndeki trafik akımının Altıyol Boğa Meydanı'ndan rıhtıma iniş engellenerek Kuşdili Caddesi Salı Pazarı istikametine, Moda'dan gelen trafik akımının Mühürdar Kavşak'tan tekrar Moda istikametine, Kadıköy Belediyesi önünden gelen akımın ise minübüs yolu istikametine yönlendirileceği bildirildi.

AA-DHA