Siyaset Alevilerden bölünmüş çalıştay
Paylaş
Alevilerden bölünmüş çalıştay

Alevilerin beklentilerini öğrenmek, sorunlarını çözmek için başlatılan Alevi Çalıştayı'nda sona gelindi

7’nci ve son Alevi Çalıştayı dün Ankara Kızılcahamam’da, bazı Alevi örgütlerinin protestosunun gölgesinde başladı. Çalıştayın başladığı saatlerde Ankara’da bir başka toplantı vardı.

Haberin Devamı

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Alevi Kültür Dernekleri Temsilcisi Ercan Geçmez, Pir Sultan Abdal Derneği Ankara Şube Başkanı Fevzi Gümüş davetli oldukları halde çalıştaya katılmadıklarını açıkladı.

Balkız, çalıştaya sadece Cem Vakfı ve çevresinin katıldığını ileri sürdü. AK Parti ile Cem Vakfı’nın Alevi-İslam tanımı üzerinden Alevilere ‘yeni elbise giydirmeye’ çalıştığını savunan Balkız, “Alevi Açılımı, diğer açılımlar gibi hüsranla sona erecek” dedi.

TOPLANTIYA KATILANLAR

Kızıcahamam’da 3 gün sürecek Alevi Çalıştayı’na ise TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, eski milletvekillerinden Arif Sağ, gazeteci Oral Çalışlar, Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Hamza Aktan, AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan’ın da aralarında bulunduğu 40 kadar davetli katılıyor.

Haberin Devamı

Çalıştay gündeminde yer alan ‘Alevlik: Çerçevelendirme Sorunları’ konu başlığı, tepkiler üzerine geri çekildi. Çalıştayın ilk gününde, cemevlerine ibadethane statüsü kazandırma, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yapısı, zorunlu din dersleri gibi konular masaya yatırıldı.