Cem Kerpiççiler Alex İstanbul'u fethetti
HABERİ PAYLAŞ

Alex İstanbul'u fethetti

Yağmur istatistikleri darmadağın etti

Oynadıkları altı maçın üçünde sahadan galibiyetle ayrılan Büyükşehir Belediye Fenerbahçe’ye ters gelen takımların başında geliyor. Hatta Belediye’nin maçlarını oynadığı Olimpiyat Stadı’nda Fenerbahçe’nin galibiyeti bile yok. Gün boyunca insanı sersemleten lodos mücadeleden kısa süre önce kesilip yerini ince ince yağan yağmura bırakınca Fenerbahçe’nin Belediye karşısındaki makûs kaderinin değişeceğine inanarak izlemeye koyuldum maçı.

Gençlere gerçek fırsat Kocaman’dan

Haberin Devamı

Aykut Kocaman gereksiz kırmızıların abonesi Diego Lugano’yu keserek futbolda adaletin önemine inananlara selam yollamayı ihmal etmiyordu. Türk futbolunda son dönemde istikrar ve başarının sembolü haline gelen Abdullah Avcı’nın kurbanlarından biri olmak istemeyen Aykut Kocaman özkaynak düzenine verdiği önemi, şansını iyi kullanan Gökay İravul’u bir kez daha sahaya sürerek gösteriyordu.

İbrahim’le akın akın geldiler!

Dokuz aylık aradan sonra yedeklerin arasında Uğur Boral’ın gülen yüzünü görmek Fenerbahçe’nin şansının bu kez tutacağına olan inancımı artıyordu. İlk iki dakika içinde Türk futbolunun bir türlü parlayamayan yıldızlarından İbrahim Akın’ın iki sert şutu maçın sarı lacivertliler için beklendiği gibi pek de kolay geçmeyeceğini gösteriyordu. Her zamanki gibi sol kanadından tehlikeli bir akın yiyen Fenerbahçe, rakip defansın yaptığı büyük bir hatayı Mamadou Niang’la değerlendiremedi.

Baroni’nin kafasına bir şey mi düştü?

Fenerbahçe’nin ilk 10 dakikadaki temkinli oyununu “aman bu sefer yenilmeyelim” korkusuna bağlamak en doğru analizlerden biri olur sanırım. Fakat Gaziantep yenilgisini hatırlayıp ilk golü attıktan sonra adeta duran bir takımla karşılaşmaktan da korkmuyor değildim Fenerbahçe golleri kaçırırken. Buca maçındaki gibi boş alan bulamayan Alex De Souza da orta sahaya gömülüp kendine gösteremeyince Fenerbahçe rakibi karşısında etkili ataklar geliştirmekte zorlandı. Christian Baroni’nin kafasına bir şey düşmüş olmalıydı ki ilk defa pres yapıp kovaladığı topla Alex De Souza’nın ağları havalandırmasını sağladı.

Haberin Devamı

Ah benim sol yanım!

İkinci yarıda geçmişin aksine sanki yenikmiş ve mutlaka gol atmalıymış gibi başladı Fenerbahçe. Özellikle sağ kanattan Gökhan Gönül yaptığı bindirmelerle takımı hareketlendirdi. Mehmet Topuz ile Gökhan Gönül’ün kanadına bir türlü ayak uyduramayan Caner Erkin ile Miroslav Stoch ikilisi Fenerbahçe’nin soluna felç inmiş bir adama benzemesine neden oluyordu.

Senegal kaplanına yakışmadı!

Christian Baroni’deki inanılmaz değişim takımı olumlu yönde etkilerken defansın sigortası Joseph Yobo yüzde yüzlük bir pozisyonda topu ağlarla buluşturamıyordu. İlk bakışta göze çarpmasa da Gökay İravul gösterdiği performansla ağabeyi Emre Belözoğlu’nu aratmıyordu. Tam “Bekir İrtegün de Diego Lugano’yu unutturabilir mi?” yazacakken defanstan kaptırdığı topla az kalsın Belediye’nin beraberliği sağlamasına neden oluyordu. Kendisine atılmayan her pasın ardından yüzü düşen ve el kol hareketi yapan futbol emekçisi Mamadou Niang’a yaptıkları hiç yakışmıyordu.

Haberin Devamı

Çizgide Issiar Dia oynar!

72. dakikada Alex De Souza ile Miroslav Stoch oyundan çıkarken yerlerine Selçuk Şahin ile Issiar Dia giriyordu. Orta sahada hakimiyeti kaybetmek istemeyen Aykut Kocaman yaptığı hamleyle geçmişteki yenilgilerden dersini almışa benziyordu. Çizgide çok başarılı bir performans sergileyen Issiar Dia çalımlarla girdiği ceza sahasında düşürülünce Fenerbahçe penaltı kazandı. Maçın başından bu yana güçsüz gözüken Mamadou Niang’ın penaltıyı kaçırması hiç de sürpriz değildi aslında. 10 kişi kaldığı için üzülürken kaçırılan penaltıyla moral bulan Belediye’de İbrahim Akın atmaktan daha zorunu yapıp yüzde yüzlük pozisyonu heba etti.

Çok sıkılmıştık İstanbul’dan…

10 kişi kalan Belediye maçın son anlarında Fenerbahçe’yi sıkıştırıp en azından beraberliği yakalamak için çok uğraştı. Fenerbahçe’yse çok pas yaparak topun kendisinde ya da en azından kendi kalesinden uzakta kalması için çaba gösterdi. Tamamen bittiği iddia edilen Fenerbahçe taraftarı ise Olimpiyat Stadı’nda neredeyse 90 dakika susmayıp takımına müthiş bir destek veriyordu. Kaptan Alex De Souza’nın ayağından bulduğu golle İstanbul fobisini yenen sarı lacivertliler zirve yarışını sonuna kadar sürdüreceklerini gösterip Trabzon’a “peşindeyiz” mesajını veriyordu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder