Huban Ayşem Alexander McQueen harikalar diyarında
HABERİ PAYLAŞ

Alexander McQueen harikalar diyarında

Lewis Carroll’un kitabından beyazperdeye uyarlanan, ünlü yönetmen Tim Burton’un filmi ‘Alice Harikalar Diyarında’ mart ayında vizyona girecek. Merakla beklenen film için, Paris’in ünlü mağazası Printemps’da 1 Şubat - 13 Mart arası sürecek bir sergi başladı. Ünlü modacıların Alice karakteri için tasarladığı elbiseler mağazanın vitrinlerinde ve ikinci katında sergileniyor. Aralarında Christopher Kane, Manish Arora, Maison Martin Margiela gibi isimlerin olduğu sergide şu an yoğun ilgi gören bir elbise var. Geçtiğimiz hafta, 11 Şubat günü Londra’daki evinde intihar eden modacı Alexander McQueen’in Alice için tasarladığı elbise!!! Modacıların gözünden Alice’i anlatan ve tek parçalık üretim olan bu tasarımların sergiden sonra ne olacağı bilinmiyor. Ama Alexander McQueen’in vitrini o kadar ilgi gördü ki, önü çiçeklerle ve mektuplarla doluyor... (64 Boulevard Haussmann, 75009)

Haberin Devamı

100 MİLYON DOLARLIK KAFATASI

Sanatla ilgilenenler Damien Hirst ismini yakından tanırlar. Yaptığı işler büyük tartışma yaratan ve sanat dünyasında pek de sevilmeyen birisidir. Ölümünden sonra değer gören sanatçıların aksine, Damien Hirst yaşarken zengin olmuş bir isim. ‘Sanat eserleri’ ölüler üzerine kurulu. Çalışmalarının çoğunda hayvan kadavrası kullanan Hirst’ün en konuşulan eseri bir kafatası. 2007 yılında tamamladığı bu çalışma 18. yüzyılda yaşamış bir erkeğin kafatasının kalıbı alınarak gerçek dişlerinden ve platinden yapılmıştı. 32 farklı platinden yapılan bu kafatası 8 bin 601 adet elmasla kaplı. Alın kısmındaki elmasın 52.4 karat olduğu eser 2007 yılında 100 milyon dolara satılmıştı! Hem de bir şartla: Kafatası, 160 adet Damien Hirst eseriyle beraber, sergilenmek amacıyla dünyayı gezecekti. İngiltere’den başlayan turnesinin Paris ayağına, 28 Haziran’a kadar kadar müze Maillol’da devam edecek olan ‘eser’in adı ‘For The Love Of God’. Yani ‘Tanrı Aşkına’. Bu isim, eserini proje aşamasındayken annesine anlatan Damien Hirst’ün aldığı ilk tepkiymiş... (61 Rue de Grenelle, 75007)

NARS’TAN 15 YAŞ KUTLAMASI

Haberin Devamı

2009’da 15. yılını dolduran kozmetik markası NARS ilginç bir projeye imza atmıştı. Aralarında Marc Jacobs, Naomi Campbell, Amanda Leopore’un da bulunduğu 15 ünlü ismin portreleri markanın kurucusu François Nars önderliğinde fotoğraflandı. Çekimlerde ünlüler favori Nars ürünleriyle poz vermiş. Hal böyle olunca Marc Jacobs ve Amanda Leopore’u aynı kırmızı ojelerle görmek insanı epey düşündürüyor! 1500 adet basılmış olan fotoğrafların satışından elde edilen gelir ünlülerin seçtiği derneklere bağışlandı. “Nars 15x15 Project” adıyla kitap haline getirilen projeyle ilgili daha detaylı bilgi isteyenler www.narscosmetics.com sitesini ziyaret edebilirler.

YAZBUKEY’İN SEVGİLİ KURABİYELERİ

Tasarım sektöründe Paris daima önemli rol oynar. Modacılar ve tasarımcılar bu şehre bir şekilde kapak atmanın yolunu arıyor. Bana sorarsanız Türk tasarımcılar arasında Paris’te elle tutulur, hatırı sayılır işler yapan tek kişi YAZBUKEY markasının yaratıcıları Yaz ve Emel Kurhan. Yazbukey’in ürünleri hem çok beğeni topluyor hem de ortak projeleri hep popüler markalarla oluyor. 2009/2010 sonbahar kış koleksiyonu için hazırladıkları kolyeler Colette’de satılıyordu. Colette, Paris’in en prestijli mağazası olmasının yanı sıra her tasarımcının ürün vermeye çalıştığı ama sadece seçkin işlerin kabul edildiği bir yer. Yazbukey markası son olarak geçtiğimiz sevgililer günü için ünlü pastaneler zinciri LADUREE ile ortak bir çalışma gerçekleştirdi. Yazbukey’in tasarladığı, çanta şeklindeki kutularda sunulan vişneli macaron’lar (tatlı bir Fransız kurabiyesi) 14 Şubat için LADUREE pastanelerinin vitrinlerini süsledi. Takip ettiğim kadarıyla Yazbukey macaron’ları çok sevildi. Alanlar, kurabiyeler bitince kutuyu atmaya kıyamıyormuş! Umarım bu işlerin devamı da gelir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder