Spor Alex'e göre en iyi oyuncular kim?

Alex'e göre en iyi oyuncular kim?

Paylaş
Alex'e göre en iyi oyuncular kim?

Fenerbahçe kaptanı Alex, ligin en iyi yerli ve yabancı oyuncularının kim olduğunu söyledi. Alex'in seçtiği isimler şaşırtıcıydı

En iyi yerli Selçuk, en iyi yabancı Jaja Sambacı, Fenerbahçeli birçok yıldız dururken bordo-mavililerin iki oyuncusunu çok beğendiğini söyleyip rakip camiaya adeta zeytin dalı uzattı.

Fenerbahçe’nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza, Türkiye’nin en iyilerini Trabzon’dan seçti.

Dün akşam NTV’de yayınlanan ‘Yüzde 100 Futbol’ programına konuk olan ‘10 numara’ Selçuk İnan’ın ligdeki en iyi yerli, Jaja’nın da en iyi yabancı oyuncu olduğunu söyledi. Şampiyonluk yolunda kritik haftalara girilen şu günlerde Alex’in tercihini kendi takım arkadaşlarından yana değil de Trabzonlu oyunculardan yana kullanması dikkat çekti.

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Emre Belözoğlu gibi isimler varken, Selçuk İnan’ı seçmesi, yine Lugano, Niang, Dia’nın dışında tercihini Jaja’dan yana kullanıp onore etmesi Brezilyalı yıldızın rakibe zeytin dalı uzattığı şeklinde yorumlandı.

‘İKİLİ MÜCADELEDE ZAYIFIM’

Programda ayrıca özeleştiri de yapan Fenerbahçe kaptanı, ikili mücadelelerde zayıf kaldığını da itiraf etti: “Defansif anlayışımı biraz eleştirebilirim. İkili mücadelelerde bazen zayıf kalıyorum. Ancak Barcelona’ya baktığımızda benden farklı olarak savunmaya çok fazla yardım eden oyuncular görmüyorum. Sistem o kadar oturmuş ki bu anlamda sıkıntı yaşamıyorlar.

2003 yılında Brezilya’da oynarken, Cruzeiro ile başarılı olduğumuz dönem o kadar taşlar yerine oturmuştu ki, kimse ağzını açmıyordu.

Ne zaman saha içinde ufak değişimler olsa o zaman herkes beni eleştiriyordu. Organize olmayınca eleştiriler geliyor. Burada da ‘Alex yeterince koşmuyor, müdahale etmiyor’ gibi söylemler oluyor. Ne zaman ki sistem oturuyor bunlar görünmüyor.”

'MESUT İYİ Kİ GELMEDİ'

“Brezilyalı gazeteci geldiğinde bana Brezilya’da yeni yetenek Ganso’yu sormuştu. Ona artık futbolda 10 numaranın ve kendi içimde olduğum o futbol kültürünün bittiğini söyledim. Ben de bu kültürü örnek alarak büyümüştüm.
Dönemimde Zico, Laudrup, Zola ve Hagi vardı. Artık bu bitti. Futbolculardan artık daha farklı şeyler isteniyor. Arkaya gelsin, yardım etsin, pres yapsın, öne gitsin gibi. Fakat bence bu tür oyuncuları oynatıp eksikliklerini giderecek taktikler geliştirilmeli.

Mesela Mesut da böyle bir futbolcu. İyi ki buraya gelmedi. Çok eleştirilirdi. Mourinho’nun sisteminde gelişebiliyor. Gelseydi çok yazık olurdu.”

'EŞİM BANA HOCA OL DİYOR'

“Eşim Daianne, Samet (tercüman) ve beni çalıştırmış hocalarım, futbol bilgim ve birikimimle birlikte teknik direktör olmam gerektiğini söylüyorlar. Benim şu anda net bir düşüncem olmamakla birlikte şöyle bir düşündüğümde
bunu zor bir iş olduğunu farkediyorum.

Düşünmek, konuşmak, ilgilenmek ve bunu devamlı yapmak zor bir iş.”

“Aziz YıldırımFenerbahçe’ye aşık. Kulüp için yaşıyor. Bazen onun düşünceleri benimkiyle uyuşmayabilir. Ya da tersi. Ama Fenerbahçe’ye çok verecek şeyi olduğunu düşünüyorum.”

'ARDA KENDİNE İYİ BAKSIN'

“Arda büyük bir oyuncu fakat bu sezon geçirdiği pubis sakatlığı onu çok zorladı. Fiziksel özelliği daha ileriki bölümlerde de bundan sıkıntı çekebileceği riskini artırıyor. Kendisine iyi bakmasını tavsiye ediyorum.

“Bence şu anda dünyanın en iyisi Lionel Messi. Bence Messi, Cristano Ronaldo’dan daha iyi futbolcu. Fakat futbol bırakan Brezilyalı forvet Ronaldo, Messi’den bile daha iyi bir futbolcuydu. Ayrıca gelmiş geçmiş en iyisi Zico’ydu. Şu anda Zico’nun ancak yüzde 10’u kapasitesindeyim ve bunun için bile çok mutluyum.”

'SON ANA BIRAKMAMALIYIZ'

“Şampiyonluğu maç maç düşünmeliyiz. Geçen sene ve bu sene arasında fark var. Geçen yıl şampiyonluğu son maçta kaybetsek de aslında şubatta evimizde oynadığımız Bursa ve Diyarbakır maçlarında kaybetmiştik. Bu yıl aynı dönemde Konya ve Kasımpaşa’yı yendik. Farkı bu yaratır.

Son maça bırakmamak gerekiyor ama biz her maçı kazanabilirsek, onlar da kazanabilir. Buna birşey yapamayız. Geçen sene iyi başladık, kötü gittik ve yine iyi olduk.

Haberin Devamı

Bu sene kötü başlamamıza rağmen sabit çizgide yükseliyoruz. Malatya maçı kafalarda ışıkları yaktı. Geçen seneki Trabzon maçı hep önümüze sürüldü ama Malatya maçıyla bunu kenara itip yeni bir şampiyonada yarıştığımızı farkettik.”