Dünya Aleyhine tanıklık edenlerin kellesini istedi

Aleyhine tanıklık edenlerin kellesini istedi

Paylaş
Aleyhine tanıklık edenlerin kellesini istedi

ABD'da hapisteki bir mahkum, 45 yıl hapis cezasına çarptırıldığı davada aleyhine tanıklık edenleri öldürtmeye teşebbüsten suçlu bulundu

ABD’nin North Carolina’da eyaletinde, hapisteki bir mahkum, 45 yıl hapis cezasına çarptırıldığı davada aleyhine tanıklık edenleri öldürtmeye teşebbüsten suçlu bulundu.

Haberin Devamı

Yetkililer, Hysen Sherifi adlı mahkumun, aleyhine tanıklık edenlerin başını kestirerek öldürtmek için kiralık katil tutma girişiminde bulunduğunu söyledi. North Carolina bölgesi Federal Dava Vekili Thomas Walker yaptığı açıklamada, 28 yaşındaki Sherifi’nin, suç işlemeye yönelik yaptığı gizli plan ile bağlantılı 9 suçtan mahkum olduğunu bildirdi. Sherifi’nin mahkemeye sevk edilen kardeşi ve bir arkadaşı da, savcılıkla uzlaşma anlaşması yaparak davada Sherifi aleyhine tanıklık yaptı. Cezası gelecek yıl şubat ayında açıklanacak olan Sherifi ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya bulunuyor.

Sherifi, ABD’nin Virginia eyaletindeki Quantico deniz üssü ile bazı denizaşırı hedeflere saldırı planları yaptığı gerekçesiyle ocak ayında 45 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Hakkındaki suçlamaları reddeden Sherifi, dava öncesinde yaptığı açıklamada sadece Müslüman olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını savunmuştu.

AA

Haberin Devamı