Magazin Aleyna Tilki'nin annesi Havva Tilki: Bu durum bizi ilgilendirir

Aleyna Tilki'nin annesi Havva Tilki: Bu durum bizi ilgilendirir

Paylaş
Aleyna Tilki'nin annesi Havva Tilki: Bu durum bizi ilgilendirir

16 yaşındaki genç şarkıcının annesi Havva Tilki, Aleyna'nın fotoğraflarını 'normal' buldu; sonrasında sahneye çıkılan mekanın marjinal olduğunu kabul ederek 'bu durum bizi ilgilendirir' dedi

Aleyna Tilki'nin annesi Havva Tilki, fotoğraflar için ilk önce "fotomontaj" açıklamasını yaptı. Daha sonra da görüntülerin 'normal' oduğunu söyledi: "Bahsettiğiniz gay bar, düşündüğünüz gibi bir yer değil; insanlar kız arkadaşlarıyla da gidiyor. Çıplak dansçılar da bilgimiz dahilinde. Aleyna şarkı söylerken gelip şarkı bitince sahneden indiler." Aleyna Tilki’nin annesi Havva Tilki, mekanın marjinal olduğunu kabul etti ama “Bu durum bizi ilgilendirir” dedi.


ALEYNA'YI OKULDAN ALDILAR


Menajer Melek Sarıgil ise, Aleyna Tilki'nin barlarda sahneye çıkmasından para almadığını söylemişti.
Daha sonra Sarıgil; Tilki'nin sahneye çıkması için 'Emrah Karaduman'la birlikte veya sadece orkestrasıyla' olmak üzere iki fiyat seçeneği sunduklarını belirtti. Çelişkili ifadelerde bulunan Tilki Ailesi ve menajerin; Türkiye'de sahne yasağı gelmesinin ardından Aleyna'yı yurt dışına götürme kararı aldığı öğrenildi. Lisede okuyan Aleyna'yı okuldan alan Tilki Ailesi, genç şarkıcıyı Almanya'daki alkollü mekanlarda çalıştırmayı planlıyor.
Ancak Türkiye'de olduğu gibi, Avrupa'da da 18 yaş altı çocukların alkollü mekanlarda sahneye çıkması yasak. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 34, 35 ve 36'ncı maddelerine göre; çocukların bu tür ortamlarda çalıştırılması uluslararası suç niteliği taşıyor. Eğer Aleyna, Almanya'da gece kulüplerinde sahneye çıkarsa ailesi ve ekibi, ağır cezalar alabilir.

Havva Tilki (Aleyna Tilki'nin Annesi)


DMC'DEN ALEYNA TİLKİ AÇIKLAMASI


Doğan Music Company (DMC) Genel Müdürü Sayle:
"Aleyna Tilki’nin alkolü mekanlarda yer almasına ilk günden beri karşı çıkıyoruz. Bunu daha öncede vurgulamıştık. Aleyna Tilki ile olan ilişkimiz sadece albüm ile sınırlı ve bizimle olan sözleşmemizin konserlerini kapsamadığını ve bizi yetkili kılmadığı bildiririz. Aleyna Tilki’nin 18 yaşından küçük olması itibariyle sahne programlarına dair kararın ailesi ve menajeri tarafından yönetiliyor. Bu tutumumuza rağmen gelinen bu nokta bizi üzmüştür. Aleyna Tilki’nin babası ve menajeri ile yaptığımız görüşmede bu tavrımızı bir kez daha yeniledik kendilerine. Alkolü mekanlarda sahne alınmaması gerektiği yönünde kesin ve net duruşumuzu bir kez daha sergiledik.
Aleyna’nın alkolü mekanlarda sahne almaya devam etmesi halinde de; kendisi ile yaptığımız çalışmamızı sonlandıracağımızı taraflara tekrar aktardık. Aleyna Tilki’yle DMC çatısı altında sadece albüm çıkarması ile sınırlı olan gelinen son noktayı kamuoyunun bilgisine sunarız."

(Sabah)

Haberin Devamı