Eğitim - Kariyer 'Alfa kuşağı yetişiyor, tablet ve bilgisayar zararlı değil'

'Alfa kuşağı yetişiyor, tablet ve bilgisayar zararlı değil'

Paylaş
'Alfa kuşağı yetişiyor, tablet ve bilgisayar zararlı değil'

Çocukların bilgisayar ve tabletle fazla vakit geçirmesinin kötü ve zararlı olmadığını söyleyen Fütürist Ufuk Tarhan, eğitimcilere, ‘teknolojiyi çözün ve Z kuşağından sonra gelen alfa kuşağına iyi rehberlik edin’ uyarısında bulundu

Müyesser Ünal / Posta

Günümüzde çocukların bilgisayar ve tabletle fazla vakit geçirmesinin kötü ve zararlı olmadığını vurgulayan Fütürist Ufuk Tarhan eğitimcilere, “Öğretmenler olarak okulun ortamını yaşayın, teknolojiyi takip edin ve yeni dünyaya çok hazırlıklı olun” uyarısında bulundu.

Robotlarla evlenecekler

Levent’teki Merhaba Dünya Anaokulu’nda ‘Merhaba Gelecek’ konulu seminerde öğretmenlerle buluşan Fütürist yani iş ve yaşam için olumlu gelecek tasarımını beni dedi.

2045’e çocuk yetiştiriliyor

“2045’teki dünyanın içine çocuk yetiştiriyoruz. O zamanın gençleri şimdi yetiştireceğimiz çocuklardan oluşacak” diyen Tarhan, şöyle devam etti: “Şimdi birçok aile çocuklarının tablet, bilgisayar kullanmasını kötü ya da zararlı olarak tarif ediyor. Ama bunları söylemek okuma yazmayla ilgili de aynı şeyleri söylemek gibi.

Okuma yazma için kötü ya da zararlı olduğunu düşünmüyorsanız bilgisayar ve teknoloji için de böyle düşünmemek gerekiyor.” Eğitimcilerin çocuklara rehberlik etmelerinin önemli olduğunu vurgulayan Tarhan bugün çok iyi bilgisayar oyunu oynayan çocukların geleceğin iyi mühendisleri olacaklarınıa dikkat çekti.

Merhaba Dünya’da özgün eğitim modeli

Çocukların hayal edebilen, tasarımcı, hikayeci ve yaratıcı yönlerini geliştirmelerine fırsat veren özgün bir eğitim modeli uyguladıklarını belirten Merhaba Dünya Anaokulu kurucularından Elçin Kozlu, “Merhaba Dünya, alfa kuşağının avantajlarını destekleyen ve geliştiren, dezavantajlarını dengeleyen ve dönüştüren bir eğitim programı geliştirmek amacıyla kuruldu. Bu nedenle, yalnızca anaokulu değil, okul sonrası programları ve gelişim merkeziyle haftada yedi gün, günde 13 saat açık bir eğitim kurumuyuz” diye konuştu.

Haberin Devamı