Spor Ali bin el-Hüseyin: FIFA'da sindirme politikası var

Ali bin el-Hüseyin: FIFA'da sindirme politikası var

Paylaş
Ali bin el-Hüseyin: FIFA'da sindirme politikası var

FIFA başkan adaylarından Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, seçilmesi halinde FIFA'daki "sindirme politikası" iddialarını ortadan kaldıracağını söyledi.

İngiliz basınına konuşan Prens Bin el-Hüseyin, 17 yıldır başkanlık görevini sürdüren Sepp Blatter’in FIFA’da farklı görüşlerin tartışılmasına imkan vermediğini savundu.

Bin el-Hüseyin, FIFA’nın sindirme politikasıyla yönetildiğini ve muhalif düşüncelere izin vermediğini iddia etti. Bin el-Hüseyin, "Eskiden FIFA’da görevli insanlar prensiplerine tutunur ve görüşlerini savunabilirdi ama ceza alacakları için bu tutumlarından vazgeçtiler. Umarım yeniden adalet sağlanır ve bu bir an önce gerçekleşir" değerlendirmesinde bulundu.

Katar ve Rusya’nın Dünya Kupası’na evsahipliği sürecinde ortaya çıkan rüşvet iddialarının FIFA’nın itibarını zedelediğini anlatan Bin el-Hüseyin, "Herkes FIFA’nın saygınlığının yeniden yükseltilmesi konusunda hemfikir. Bunun için kurumun altyapısının en alttan üste kadar değişmesine ve spora hizmet edecek bir başkana ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Prens Ali bin el-Hüseyin, seçilmesi halinde sorumluluk alacağını ve iddia ettiği FIFA’daki "sindirme politikasını" ortadan kaldıracağını belirtti.

Eski futbolcu David Ginola ile eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne’nin adaylıktan çekilmesinin ardından 29 Mayıs’ta düzenlenecek başkanlık seçiminde Ali bin el-Hüseyin, Michael van Praag ve Luis Figo’nun Blatter’in karşısına çıkması bekleniyor.

AA

Haberin Devamı