Ekonomi Ali Coşkun ekonomiyi anlattı, öğrenciler uyudu

Ali Coşkun ekonomiyi anlattı, öğrenciler uyudu

Paylaş
Ali Coşkun ekonomiyi anlattı, öğrenciler uyudu

Ali Coşkun ekonomiyi anlattı, öğrenciler uyudu

Bolu’da, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Meslek Yüksekokulu’nda konferans veren Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun’un konuşması sırasında bazı protokol üyeleri ile çok sayıda öğrenci uyudu. Bazı öğrencilerin salondan çıkmak istemelerine öğretim görevlileri kapıda durarak engel oldu. Öğrencilerin, Ali Coşkun’a sorular yönelttiği bölümde elektrikler kesilince, konferans sona erdi.

AİBÜ ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Bolu Meslek Yüksekokulu’nda konuşmacı olarak Ali Coşkun’un katıldığı, ‘Türkiye’deki Ekonomik Gelişmeler ve KOBİ’lerin Sorunları’ konulu konferans düzenlendi. Konferansa AİBÜ Rektörü Prof.Dr. Hayri Coşkun, AİBÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Hasan Lök, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, protokol üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Ali Coşkun, Tansu Çiller döneminde, alınanın karşılığında verilenin hesap edilmeden davul zurnayla Gümrük Birliği’ne girildiğini belirterek, “Gümrük Birliği’nin yararı oldu, zararı oldu. Yıllar yılı aldığımızdan fazlasını satamadık. Türkiye yüz milyar dolarları aşan transferler yapmak zorunda kaldı. Ama sanayi rekabet öğrendi. En büyük kazancımız rekabet etmeyi öğrendik, onun bedelini de öğrendik. Türkiye uzun yıllar IMF’nin vesayeti altında kaldı. Türkiye kendi ekonomisini düzeltemediği için IMF’nin gözetimi altında kontrol altına girmiştir. Bütçe onun emriyle yapılıyor, ödeme onun kontrolüyle yapılıyor. Böyle sıkıntılı bir devre yaşadık” diye konuştu.

Yaklaşık 1.5 saat kürsüde kalan Ali Coşkun’un konuşması sırasında bazı protokol üyeleri ile çok sayıda öğrenci uyudu. Bazı öğrenciler salondan çıkmak istedi. Bunun üzerine kapının önüne gelen öğretim görevlileri öğrencilerin çıkmasına izin vermeyerek, tekrar yerlerine geri gönderdi. Ali Coşkun’un öğrencilerin sorularını cevapladığı sırada elektrikler kesilince, konferans sona erdi.

Ali Coşkun karanlıkta öğrencilerin alkışları eşliğinde salondan ayrıldı.

Haberin Devamı