Gündem Ali Fuat Yılmazer'in kızları tutuklandı

Ali Fuat Yılmazer'in kızları tutuklandı

Paylaş
Ali Fuat Yılmazer'in kızları tutuklandı

FETÖ'nün birçok soruşturmasında ve davasında adı geçen İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube eski müdürü Ali Fuat Yılmazer'in kızları Fatma Saadet Yılmazer ve Rabia Fitnat Yıldırım "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Bylock kullandığı tespit edilen eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in kızları Avukat Fatma Saadet Yılmazer ve Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitim kaydı bulunan Rabia Fitnat Yılmazer Bylock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Fatma Saadet Yılmazer ve Rabia Fitnat Yıldırım bugün İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Soruşturma savcısı İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından sorgulanan iki şüpheli tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.



Gözaltına alınan Fatma Saadet Yılmazer, sağlık muayanesinden geçirilmişti.


TUTUKLANDILAR


İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği, Ali Fuat Yılmazer'in kızları Fatma Saadet Yılmazer'i ve Rabia Fitnat Yıldırım'ı "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklayarak cezaevine gönderdi.


EVİNDEN 1 DOLAR ÇIKMIŞTI


Sakarya’da FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında FETÖ tutuklusu eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in kızı Fatma Saadet Yılmazer’in evinde arama yapılmıştı. Evde ruhsatlı-ruhsatsız çok sayıda silah ve mermi ele geçirilmişti. Yılmazer’in evinde örgütün kimlik kartı yerine kullandığı 2 adet 1 dolara ve çok sayıda örgütsel dokümana el konulmuştu.


'GÜLEN GRUBU BENİM İÇİN TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL'


Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 35 kişinin yargılandığı davanın tutuklu sanığı eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, "Gülen grubu bugün de benim için terör örgütü değil. Kişisel kanaatim de çalışmalarım da bu yöndeydi. İfadelerle delil üretilemez, şu anda ifadelerle delil üretilmeye çalışılıyor" demişti.