Cumartesi Postası Ali İl ve Sevda Erginci: İleride aşk dedikodularımız çıkabilir

Ali İl ve Sevda Erginci: İleride aşk dedikodularımız çıkabilir

Paylaş
Ali İl ve Sevda Erginci: İleride aşk dedikodularımız çıkabilir

‘Ver Elini Aşk’, yepyeni aile komedisi. İçinde masum aşkı, eğlenceyi ve samimiyeti bulacağımız bir yapım. Kaan ile Ayperi’nin zamanla aşka dönüşecek hikayesini anlatıyor. Başrolleri paylaşan Ali İl (35) ve Sevda Erginci (24) ile diziyi, aşkı ve hayatı konuştuk

Canan Danyıldız
canan.danyildiz@posta.com.tr

■ Nedir dizinin bu denli sevilmesinin sebebi?

Ali İl
: Hikayemizi seyirci çok sevdi. Setteki enerjimiz hikayenin samimiyetiyle birleşti, bu da seyirciye geçti. Su bebeğin bunda katkısı çok büyük tabii ki!

Sevda Erginci: Hayatın koşturmalı ve stresli temposunda, ailece izlenebilecek, gülüp eğlenilebilecek bir dizi ‘Ver Elini Aşk’.

■ Galiba biraz da ‘masum aşk’a olan ihtiyacımız...

A.İ.:
Kesinlikle katılıyorum. Bu dijital dünyada aşkın ve insani duyguların hayatımızdan bu kadar uzaklaşmasının yarattığı özlem izleyicinin de masum aşkı sahiplenmesine sebep oluyor. S.E.: Geldiğimiz noktada masum olan her şey çok kıymetli bence.


BEBEĞE GÖRE HAREKET EDİYORUZ


■ Sorunin hikayesi bu aslında. Canlandırdığınız karakterlerden izler taşıyor musunuz?

A.İ.: Taşıdığım yönler var. Bu da Kaan karakterini ortaya çıkarırken bana yardımcı oldu. Tabii Kaan kadar sorumsuz ve fırıldak bir insan değilim. Birçok erkek gibi, baba olma konusundaki tereddütlerimiz, gençlikten orta yaşa geçiş sürecimiz ve bu sürecin yarattığı telaş Kaan ile aramızdaki benzer yönler diyebilirim.

S.E.: Ayperi’yle bire bir benzer yönlerimiz yok. Ben o kadar kuralcı, inatçı biri değilim ama benim de bazen üzerime vazife olmayan şeylere dahil olup, yardım etmeye çalıştığım anlar oluyor.

■ Ayperi, Kaan’ı yola getirecek gibi değil mi?

A.İ.:
Evet, zamanla Ayperi Kaan’ın unuttuğu değerleri ona hatırlatacak ve bu da bir değişime, kendisini bulmasına sebep olacak.

■ Ayperi, Kaan’dan ne öğrenecek acaba?

S.E.:
Aslına bakarsanız Kaan’ın Ayperi’den öğreneceği çok şey var. Ayperi de Kaan sayesinde erkek düşmanlığını yenecek, önyargılı olmadan, olayların içeriğini bilmeden tepki vermemeyi öğrenecek.

■ Bir de Su Bebek var... Bebekle çekim yapmak zor mu?

S.E.:
Sare, henüz 9 aylık. Dolayısıyla kolay değil, onun ihtiyaçlarına göre hareket ediyoruz. Ama çok tatlı ve sakin. Setimizin enerji ve eğlence kaynağı. Onun olmadığı günlerde özlüyoruz, gözümüz onu arıyor.

A.İ.: Evet çok eğleniyoruz Sare’yle. Onu başkalarının kucağında gördüğümde kıskandığım oluyor. Sare’nin başkasını sevmesine dayanamıyorum galiba. Hepimiz onun rahatı, mutluluğu için seferber olmuş durumdayız. O bizim her şeyimiz.



■ İkiniz de genç oyuncularsınız. Sette Köksal Engür, Asuman Dabak gibi usta oyuncular var. “Eyvah” deyip heyecanlandığınız oluyor mu?

S.E.:
Bizi paniğe sokacak bir durum olmuyor. Aksine daha keyifli ve öğretici oluyor benim için. A.İ.: Bu iki usta oyuncuyla çalışacağımızı öğrendiğimde heyecan duydum. Özellikle Köksal Abi’yle birlikte oynama fırsatı bulduğum için kendimi şanslı hissediyorum.


ALİ İLE RAHAT ÇALIŞIYORUM


■ Daha önceden tanışıyor muydunuz? Kimyanızın tutacağınız biliyor muydunuz?

S.E.:
Ali’yle tanışmıyorduk ama oyunculuğunu biliyordum, bu yüzden bu işe başlarken kendimi rahat hissettim.

A.İ.: Annem ‘Karagül’ dizisinin hastasıydı, Sevda’nın oyunculuğunu çok beğeniyordu. Tanıtım çekiminde ne kadar yetenekli ve gelecek vaat eden bir oyuncu olduğunu anladım, bu da içimi rahatlattı. Ayperi’yi de, Sevda’yı da hayranlıkla izliyorum.


SEVDA ERGİNCİ: KENDİME HEDEF KOYMUYORUM



■ Sizi biraz daha yakından tanıyalım mı?

S.E.:
15 yaşındayken oyuncu olmaya karar verip, özel bir tiyatroda eğitim almaya başladım. Beni izleyen Ozan Güven’in beni bir yapım şirketine önermesiyle televizyon seyircisiyle buluştum. Kendime bir hedef koymuyorum, kendimi bir yarışın içine sokmuyorum.

A.İ.: Oyuncu olmaya 19-20 yaşlarımda karar verdim. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girdim. 2007’de mezun oldum. Oyunculuğun her alanında var olmaya, tiyatro, sinema, dizi yapmaya devam ediyorum.

■ Sizi birbirinize gerçek hayatta da yakıştırıyorlar mı? İleride aşk dedikoduları çıkarsa...

S.E.:
Her dizide partneri oynayanlar birbirlerine yakıştırılıyor, bunlara takılmıyoruz. Dedikodular çıkabilir.

A.İ.: İşimizi yapmaya devam ediyoruz. Dedikodular normal, olabilir.


ALİ İL: İSTEMEZSENİZ AŞK SİZİ BULMAZ


■ Artık gerçek aşkı bulmak zor. Siz ne dersiniz?

S.E.: Aşkı bulmanın zorluğu zamanla, dönemle ilgili değil. Ne zaman, nerede karşına çıkacağı belli olmuyor. O an geldiğinde içinde buluyorsunuz kendinizi.

A.İ.: Artık bu biraz seçim haline gelmeye başladı. Hayat o kadar zorlu ve hızlı ki aşk gibi bir duyguya yer açmanız gerekiyor. Aşkın sizi bulmasını istemezseniz bulmaz, önce istemek gerek, yoksa imkansız değil.

■ Yakışıklı bir oyuncusunuz. Gerçek hayatta da çapkın, deli dolu bir adam mısınız?

A.İ.:
Daha efendi, ağırkanlı bir adamım. Kaan gibi hareketli ve gamsız değilim. Çapkın olduğumu da söyleyemem doğrusu!

Haberin Devamı