Gündem Ali İsmail için önce oyun, sonra yürüyüş

Ali İsmail için önce oyun, sonra yürüyüş

Paylaş
Ali İsmail için önce oyun, sonra yürüyüş

Eskişehir'de görülecek olan Ali İsmail Korkmaz davasının güvenlik gerekçesiyle Kayseri'ye alınması, sergilenen oyun ve ardından yapılan yürüyüşle protesto edildi

Eskişehir Direniş Forumu üyesi yaklaşık 150 kişi, akşam saatlerinde Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi’ndeki Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde toplandı. Burada, ilk olarak 2 Haziran Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın nasıl öldürüldüğü bir oyunla sergilendi.

Haberin Devamı

Oyunun ardından kalabalık üzerinde Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafı ve ’Davayı Kaçırabilirsiniz Ama Halkın Adaletinden Kaçamayacaksınız’ yazılı pankartı açıp yürüyüşe geçti. Ali İsmail Korkmaz’ın saldırıya uğradığı Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak’taki ekmek fırını önüne kadar yürüyen kalabalık sık sık ’Ali İsmail Korkmaz onurumuzdur’, ’Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür’, ’Anaların öfkesi katilleri boğacak’, ’Katiller hesap verecek’ diye slogan attı.

Sanayi Sokak’taki fırın önüne gelen kalabalık burada Ali İsmail Korkmaz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Eskişehir Direniş Forumu adını basın açıklamasını Ömer Zeren okudu. Zeren, bugün Eskişehir’de görülmesi gereken davanın güvenlik gerekçesiyle Kayseri’ye alındığını belirterek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Herkes bilsin ki bu dava için Kayseri’de olacağız. Ali için adalet talebimizi daha gür bir şekilde seslendireceğiz ve 31 Mayıs’tan beri Türkiye’nin her yerinde adalet talebini haykırmış halkımız da bizimle birlikte olacak. Bu davayı halkın önünden kaçıramayacaksınız. Dava günü Kayseri’de şu talepler halkın adaletinin gerçekleştirilmesini isteyeceğiz: Beşik Otel’e ait kamera kayıtları bulunmadan adil bir yargılama yapamazsınız. Kayıp görüntüleri bulun. Yargılanan polisler ifadelerinde şifahi talimatla görevlendirildiklerini söylediler. O gece orada bulunan 40 siyasi şube polisine talimatı kim verdi. Amirleri soruşturmaya dahil edin."

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık, yanlarında getirdikleri kırmızı karanfilleri Ali İsmail Korkmaz’ın saldırıya uğradığı ekmek fırının önüne bıraktıktan sonra dağıldı.

DHA