Gündem Ali İsmail için oturdular

Ali İsmail için oturdular

Paylaş
Ali İsmail için oturdular

Eskişehir'de yaklaşık 30 kişi, Adalet Sarayı binası önünde, 'Ali'nin katillerini istiyoruz. Kaybettiğiniz görüntüleri bulun' yazılı pankart açıp 2 saat süreyle oturma yaptı

Adalet Sarayı önünde saat 16.00’da toplanan grup, Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir’de 5-6 kişinin sopalı saldırısına uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın katil zanlılarının bulunmasını istedi.

KAYBETTİĞİNİZ GÖRÜNTÜLERİ BULUN

Sık sık "Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür" ve "Katiller halka hesap verecek" diye slogan atan grup adına basın açıklamasını okuyan Nuriye Gülmen şunları kaydetti:
"Ali’nin katillerini istiyoruz, kaybettiğiniz görüntüleri bulun. Ali İsmail Korkmaz 2 Haziran gecesi öldüresiye dövüldü. 38 gün boyunca verdiği yaşam savaşı 10 Temmuz günü sona erdi.

Ali’nin öldüresiye dövüldüğü o günden bu yana 52 gün geçti. 52 gündür takip ettiğimiz soruşturmanın seyri, katillerin bulunup yargılanacağının değil, aklanmaya çalışıldığının göstergesidir. Eldeki en önemli kanıtlardan biri olan Ali’nin dövülme görüntülerinin olduğu kamera kayıtları tahrip edildi ve açılamaz duruma getirildi. Soruşturmayı yürüten, eli sopalılardan birinin adli kontrol kararıyla salıverilmesine itiraz eden ve görüntüleri alan Emniyet mensupları hakkında soruşturma başlatan savcı, geçici olarak görevden alındı ve yerine başka savcı görevlendirildi.

Olaylarla ilgili olarak yürütülen soruşturmada şimdiye kadar sadece Serkan K. isimli sivil tutuklandı. Ali’nin katledilmesinden sorumlu olan sivil polisler, olayın üzerinden 52 gün geçmiş olmasına rağmen bırakın tutuklanmayı teşhis bile edilemedi. Bizler bu filmi daha önce de izledik. Ali İsmail Korkmaz’ın katileri de aklanmaya, halktan gizlenmeye çalışılıyor. Bizler Ali İsmail’in katilleri hesap verinceye kadar bu davanın takipçisi olacağız."

2 SAATLİK EYLEM

Yapılan basın açıklamasının ardından gruptakiler adliye önünde saat 18.00’e kadar oturma eyleminde bulundu. 2 saat süren oturma eyleminin ardından grup adliye önünden ayrıldı.

Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR,(DHA)