Gündem Ali İsmail'in davası 3 Şubat 2014'te

Ali İsmail'in davası 3 Şubat 2014'te

Paylaş
Ali İsmail'in davası 3 Şubat 2014'te

Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında darp edilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz 38 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili dava Eskişehir'den Kayseri'ye taşınmıştı. Kayseri'de görülecek ilk duruşmanın tarihi belli oldu

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 20 Kasım’da görülmesi planlanan ancak "güvenlik" gerekçesiyle Kayseri’ye alınan dava dosyası, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesine ulaştıktan sonra mahkeme heyeti dosya üzerinde incelemede bulundu. Mahkeme heyeti, incelemelerin ardından yakın duruşma günlerinin dolu oluşu ve talimatların muhtemel dönüş sürelerinin uzun olacağının düşünülmesi nedeniyle duruşma tarihi olarak 3 Şubat 2014’ü belirledi.

Haberin Devamı

Eskişehir’de 2 Haziran gecesi Gezi Parkı eylemleri sonrasında aralarında polislerin de bulunduğu kişiler tarafından darp edilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 38 gün komada kaldıktan sonra 10 Temmuz’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Soruşturmayı yürüten savcının talimatıyla Korkmaz’ın darp edilmesi olayına karıştığı iddiasıyla mahkemeye sevk edilen, aralarında bir polisin de bulunduğu İ.K, M.S, R.K, M.V. ve E.H. tutuklanmıştı. Polis memurları Ş.G, H.E. ve Y.A’nın ise tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 20 Kasım’da görülmesi planlanan davanın ilk duruşması ise Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün hazırladığı rapor doğrultusunda "güvenlik" gerekçesiyle Kayseri Ağır Ceza Mahkemesine alınmıştı.

Haberin Devamı

AA