Magazin Ali Kaptan'dan kadınlara destek

Ali Kaptan'dan kadınlara destek

Paylaş
Ali Kaptan'dan kadınlara destek

“Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisinin Ali Kaptan'ı Erkan Petekkaya, kadına yönelik şiddetin ele alındığı konferansta “Erkekleri, kadınlara nasıl davranılması gerektiği konusunda eğitelim” dedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) ortaklığında İstanbul’daki Grand Cevahir Otel’de düzenlenen “Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Buluşması”na önceki gün Sertab Erener, Gülben Ergen, Erkan Petekkaya ve ressam Günseli Kato konuşmacı olarak katıldı.

Haberin Devamı

“Kadın, sanat ve medya” konulu konferansta kadının sanat ve medyadaki yeri ile kadına yönelik şiddetin sebepleri ele alındı. “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisinde Ali Kaptan karakterini canlandıran Erkan Petekkaya, yaptığı konuşmada kadına yönelik şiddetin önüne geçilebilmesi için toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi:

“Şiddet gören kadınları koruyalım. Onları bilinçlendirelim. Özgüven kazandıralım. Erkekleri de kadınlara nasıl davranılması gerektiği konusunda eğitelim. Ben bu konuda üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım.” Sertab Erener de “Kendi ekonomik özgürlüğümü kazanmak için çok çalışmak zorunda kaldım. Her kadının da kendi ekonomik özgürlüğünü eline alması, erkeğe muhtaç olmaması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu

Haberin Devamı

Kendimi kabullendirmem kolay olmadı

Gülben Ergen, konuşmasında şunları söyledi: “Bir kadın sanatçı olarak sesimi duyurabilmek, ‘Ben de varım’ diyebilmek ve kendimi doğru ifade edebilmek için çok çaba sarf ettim. Kendimi kabullendirmem kolay olmadı, uzun zamanımı aldı. Kadının sanatta ve medyada, her mecrada yerinin olduğuna inanıyorum.” (Hürriyet)