Spor Ali Kaya: Çok çalışmam lazım

Ali Kaya: Çok çalışmam lazım

Paylaş
Ali Kaya: Çok çalışmam lazım

22. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda, erkekler 10 bin metre yarışında 3. olarak Türkiye'ye madalya kazandıran tek atlet Ali Kaya, "Türk atletler olarak daha çok çalışmamız gerekiyor" dedi.

İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası sonrasında milli atletler Fatih Bilgiç, Özlem Kaya ve Türkiye’ye bronz madalya kazandıran Ali Kaya, AA muhabirine şampiyonayı değerlendirdiler.

Türkiye’ye şampiyonadaki tek madalyayı 10 bin metrede 3. olarak kazandıran Kaya, bu sezonun Türkiye için iyi geçmediğini belirterek, "Türk atletler olarak daha çok çalışmamız gerekiyor. Gelecek yıllarda daha iyi dereceler elde etmeye çalışacağız" diye konuştu.

Kaya, 9. bitirdiği 5000 metre yarışındaki performansı hakkında ise "10 bin metrede bronz madalya kazandıktan sonra 5000 metrede daha başarılı olacağımı sanıyordum. Fakat yarış öncesinde bacağımdaki ağrı nedeniyle 5000 metre finalinde istediğim performansı gösteremedim" değerlendirmesinde bulundu.

"En iyi derecemi koştum"

Erkekler maratonda 26’ncı olan Fatih Bilgiç, iyi bir kamp süreci geçirdiğini dile getirerek, "2:19:49’la en iyi kişisel derecemi koştum. Avrasya Maratonu’nda 2:27:47 derecem vardı. Bu maratonda kendimle mücadele ettim ve en iyi derecemi yaptım. Daha iyi olabilirdi. Bu nedenle daha iyi dereceler koşacağıma inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Bilgiç, yarışın 10 kilometre uzunluğundaki 4 turdan oluşmasının kendisi için dezavantaj olduğunu söyleyerek, "İnişli-çıkışlı bir parkurdu. Zordu ama ben kendimi çok iyi hissediyordum. İlk 15 durumum vardı. Burada gereken dersi çıkardım. Bu yarışın sonraki yıllarda gelebilecek iyi bir derecenin başlangıcı olacağına inanıyorum" dedi.

"Gücüm bu kadarmış"

Kadınlar 3000 metre su engelli finalini 14. sırada tamamlayan Özlem Kaya ise şampiyonadan iki hafta önce sakatlık geçirdiğini ve ayağındaki dikişlerin iki gün önce alındığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Çok iyi hazırlanmıştık. Sakatık sonrası ilk hedefim finale kalmaktı. Finale kaldık. Finaldeki hedefim ise ülkemi en iyi şekilde temsil ederek ilk üçe girebilmekti. Finalde elimden geleni yapmaya çalıştım. Gücüm bu kadarmış."

AA

Haberin Devamı