Magazin Ali Taran'ın küfrüne özür cezası

Ali Taran'ın küfrüne özür cezası

Paylaş
Ali Taran'ın küfrüne özür cezası

RTÜK, SHOW TV'de yayımlanan "Yetenek Sizsiniz" isimli yarışma programın jüri üyesi Ali Taran'ın küfür etmesi ile ilgili özür dileme cezası verdi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun bugünkü olağan haftalık toplantısında, Taran’ın canlı yayında ettiği küfür de değerlendirildi.

RTÜK, Ali Taran’ın canlı yayında ettiği küfür nedeniyle programa özür dileme cezasının verilmesini kararlaştırdı. Üst Kurul, 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun’un dördüncü maddesindeki hükümden hareketle ceza verilmesini uygun buldu.

Madde, "Üst Kurulun öngördüğü yükümlülükleri yerine getirmeyen, izin şartlarını ihlal eden, yayın ilkelerine ve kanununda belirtilen diğer esaslara aykırı yayın yapan özel radyo ve televizyon kuruluşlarının uyarılmasını veya aynı yayın kuşağında açık şekilde özür dilemesini" öngörüyor.

Karara gerekçe olarak Taran’ın davranışının "genel ahlaka aykırı bulunduğu" gösterildi. Özür dileme cezası, tebligatın kuruma ulaşmasının ardından yayımlanacak ilk bölümde uygulanacak.

Yetenek Sizsiniz de küfür şoku!

Haberin Devamı