A. Yavuz Kocaömer Ali uzun yüzerek hayata tutundu
HABERİ PAYLAŞ

Ali uzun yüzerek hayata tutundu

Haberin Devamı

Ali Uzun, 1981 Kahramanmaraş doğumlu. 6 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonucu iki ayağını diz altından kaybediyor. 12 yaşındayken, ülkemizde başarılı olan bedensel engelli yüzücülerimizin neredeyse tamamını yetiştiren Osman Çullu sayesinde yüzmeye başlıyor. 2000 Sidney Paralimpikleri’nde, Türkiye’yi barajları geçerek temsil eden tek sporcu oluyor.

Boğaz’ı geçti

Daha sonra 2004 Atina Paralimpik Oyunları’na ve muhtelif Dünya şampiyonalarına katılıyor. Avrupa şampiyonalarında final yüzüyor. Birçok uluslararası engelliler yüzme yarışmasında şampiyonluklar kazanıyor. Çanakkale Boğazı’nı (3500 metre) 16 defa yüzerek geçiyor.

İstanbul Boğazı’nı ise (5000 metre) 4 defa yüzüyor. Bunun yanında İznik Gölü, Atatürk Barajı, Van Gölü’nde de binlerce metre kulaç atıyor. 2 defa Yunanistan’ın Meis Adası’ndan Antalya-Kaş’a yüzerek geçiyor. Mesafe yaklaşık 8 kilometre.

TESYEV bursuyla okulu bitirdi

2005 ve 2009 yılları arasında Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı’ndan (TESYEV) burs alarak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oluyor.


Şu anda ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ve Kahramanmaraş Engelliler Spor Kulübü yüzme takımlarının antrenörlüğünü yapıyor. Bunun yanı sıra, Kahramanmaraş Merkez’de 7 yıldır bir ortaokulda Beden Eğitimi Öğretmeni olarak da görevini sürdürüyor. Kendisi hakkında yazılacak daha çok şey var. Bir süre önce Ali Uzun’un gönderdiği maili sizinle paylaşalım.

‘Engelliler için elinden geleni yapar’

“Sayın saygıdeğer Başkanım, başarının anahtarlarından biri, başarılı ilişkiler kurmaktır. Bir adada değiliz ve tepeye yalnız başımıza çıkmıyoruz. İlişkilerimizde başarılı olmanın temel yolu başkalarına yaşam sunmaktır. Sayın Başkanım Yavuz Kocaömer’i Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun Başkanlığı ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanlığı ve güzide bir kuruluş olan TESYEV Başkanlığı’ndan bu yana tanırım.

Engellilerin toplumda var olması için elinden geleni yapan, sözü ve özü bir olan, engelli bireylerin toplumun içerisinde üretken olması ve spor hayatında yer alması için çalışan dobra dobra biridir.

‘Bastondan kurtuldum’

Başkanımla tanıştığımdan bu yana hayatımda yeni sayfalar açtım. Desteği sayesinde Türkiye standartlarının üstünde protez kullanarak 8 yaşından bu yana hayatımın parçası olan koltuk altı bastondan kurtuldum ve yeni yürümeye başlayan çocuklar gibi dünyaya adım attım. Yapılan protez sayesinde daha rahat hareket ediyorum.

‘Karanlık dünyamı aydınlattınız’

2005 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde Beden Eğitimi Bölümü’ne başladım. Bana sağladıkları burs sayesinde eğitimimi tamamlayıp 2010 yılında Kahramanmaraş Dereli Mehmet Afşar İlköğretim Okulu’na beden eğitimi öğretmeni olarak atandım.

Sayın Başkanım, ne mutlu ki bizlere verdiğiniz emek boşa gitmedi. Sizin gibi değerli engelli dostu insanlardan, hayattan kopuk yaşamamayı öğrendik, bize ilham oldunuz. Hiçbir karşılık beklemeden bazen ayağımız bazen kolumuz ve bazen de hayatımıza ışık oldunuz. Benim karanlık dünyamı aydınlattığınız için sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”

Sevgili Ali

Bu mailin bizi çok duygulandırdı. Ancak TESYEV sadece engelli insanlara destek oluyor. Engelli insanlar da dünya görüşüyle, hayata bağlılıkları ve yaşam savaşları ile bizlere örnek oluyor. İlerki yıllarda beraberliğimizin devam etmesi dileğiyle yanaklarından öpüyorum.

ÇENGELLİ PANO

'Kızım Reyhan için...'

Kızım Reyhan 31 yaşında ve yüzde 70 zihinsel engelli. 110 kilo, obeziteyle boğuşuyor. Elbiseler ve ayakkabılar kendisine olmuyor. Defalarca spor yapmasını, fazla yemek yememesini, çok kahve içmemesini söyledik ama dinlemiyor.

Sizden yardım istiyoruz. 41-42 numara spor ayakkabı ve kışlık bot rica ediyorum. Çünkü kendisine göre ayakkabı bulamıyoruz. Bir de resim yapmayı çok seviyor. Resim defteri, boya ve kalem gönderirseniz çok memnun oluru

M. Selim Matur / Ankara
Tel: 0545 468 45 33

Büyük yüreğim var


Basit birisi değilim
Gözlerimi kapatırcasına
Ağladığım gecelerim var
Ve kahkahaya sarılmış duygularım

Herkes kadar dertli
Bazılarından fakir
Çoğundan zenginim
Taşıdığım hayallerim

Söylenecek şarkılarım
Paylaşılacak dostluklarım var
Bilmeyene sevmeyi öğretecek kadar
Büyük yüreğim var

Gidene beddua etmeyi de bilirim ama
Vefasız olmayan dilim var
Yüreğimi korkak büyütmedim
Kaybettiklerim dağıttığım servetimdir

Halil Yıldız T Tipi Kapalı Cezaevi Menemen / İzmir

‘Bana mektup yazın’


35 yaşındayım, bir süredir cezaevindeyim. Değerli kader mahkumu arkadaşların mektuplarını bekliyorum.

Mehmet Çilimli L Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu Kalkandere / Rize

Sıradaki haber yükleniyor...
holder