Yaşam 'Alice Harikalar Diyarında' sinema diyarına giremedi

'Alice Harikalar Diyarında' sinema diyarına giremedi

Paylaş
'Alice Harikalar Diyarında' sinema diyarına giremedi

İngiltere'deki iki büyük sinema zinciri, ünlü yönetmen Tim Burton'ın "Alice Harikalar Diyarında" filmini göstermeyerek boykot edeceğini duyurdu

Odeon ve Vue sinemalarının, Johnny Depp’in oynadığı Burton’ın son filminin DVD’sini 17 hafta yerine 12 haftada piyasaya çıkarmaya karar veren Disney’e kızdıkları ve bu kararı protesto ettikleri için filmi göstermeyecekleri belirtildi.

Disney’in ise düşen DVD satışlarını artırmak için filmin DVD’sini daha erken piyasaya sürmeye karar verdiğine dikkat çekildi. Boykot, İngiltere genelinde filmin sinema salonlarının yüzde 40’ında gösterilmeyeceği anlamına gelirken, filmin galası, protestoya rağmen önceden ayarlandığı gerekçesiyle Londra’nın merkezindeki Leicester Square’de Odeon sinemasında perşembe günü yapılacak.

Odeon sinemasının sözcüsü Sky kanalına yaptığı açıklamada, galanın bir hayır kurumu yararına yapılacak olması, galaya İngiltere Kraliyet ailesinin üyelerinin katılacak olması ve filmin yapımında emeği geçenlere duyulan saygıdan dolayı galanın iptal edilmediğini, ancak galanın ardından filmin sinemada gösterilmeyeceğini söyledi.

Daha önce televizyona ve tiyatroya da uyarlanan, sinema tarihinde birçok filmin esinlendiği Lewis Carroll’ın ünlü romanı "Alice Harikalar Diyarında"yı son kez sinemaya uyarlayan ve "sıradışı" tarzıyla bilinen Amerikalı yönetmen Tim Burton’ın filmi merakla bekleniyordu.

AA

Haberin Devamı