Gündem Alırlar mikrofonunu!

Alırlar mikrofonunu!

Paylaş
Alırlar mikrofonunu!

Dünya Kadınlar Günü'ndeki toplantıda su sorununu dile getiren kadının elinden mikrofonu aldılar

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda içme suyu sorununu anlatan kadının elinden mikrofon alındı ve Belediye Başkanı kendisine 'Geç sen şöyle arkada otur' dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler konuşmak isteyince de görevli cebinde sakladığı mikrofonu ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

'SU TAŞIYAMIYORUM, PARAYLA DA ALAMIYORUZ'

Kadın sorunlarının tartışıldığı toplantıda söz alan ev kadını Leyla Sözen, merkez Palandöken ilçesinde Selçulbey Caddesindeki Eminevlerde oturduğunu, eşinin emekli olduğunu anlattı. Palandöken'den gelen suyun halk tarafından kullanılmadığını, içme suyu ihtiyaçlarını Solakzade Camisi bahçesinde bulunan çeşmeden karşıladıklarını bildirdi.

Su taşımaktan yorulduğunu ifade eden Leyla Sözen, "Su taşıyamıyorum. Ellerim kollarım ağrıyor. Ailemiz kalabalık. Para ile su alamıyoruz. Şebeke suyundan çay bile yapamıyoruz. Eşim su taşıyamıyor. Reis bey suları niye böyle yaptı? Kadınlar Günü olduğu için söylüyorum bunu" dedi.

ALKIŞ DESTEĞİ DE İŞE YARAMADI

Toplantıya katılan bir grup Sözen'in konuşmasını alkışlarla desteklerken, bir görevli mikrofonu almak için bazı yetkililere işaret etti. O sırada yanda bulunan birisi kaşla göz arasında kadının elinden mikrofonu aldı.

Dünya Kadınlar Günü'nde içme suyu sorununu anlattığı için Sözen'e Belediye Kültür Müdürü Güven Gülüm, "Sen geç şöyle arkada otur" dedi.

Programın sunucusu da, Kadınlar Gününde içme suyu sorununu anlatan Sözen'e teşekkür ederek Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'e söz verdi. Bu sırada konuşmasının bir bölümünü mikrofonsuz yapan Sözen'in elinden mikrofonu alan görevlinin cebinden çıkan mikrofon Kültür Müdürü Gülüm tarafından Başkan Küçükler'e verildi.

'O ZAMAN NEREDEN TAŞIYORDUNUZ SUYU?'

Başkan Küçükler de önceki yıllarda içme suyu sıkıntısı olduğunu, Palandöken'den gelen suyla birlikte sorunun ortadan kalktığını anımsattı. Ahmet Küçükler, " Şehire artıma tesisinden su vermeye başladık. Suyumuzda kimyasal, biyolojik, bakteriyolojik olarak problem yok. Ben bile o suyu kullanıyorum. Damak tadı farklılığı olabilir. Bu şehirde iki saatten fazla çoğu yerde su akmıyordu. Hatta bazı evlerde 2- 3 gün hiç akmıyordu. O günlerde nereden taşıyordunuz suyu? Şimdi 24 saat evinizde su akıyor. Çeşmeden su taşımak tamamen sağlık açısından yanlış" diye konuştu.

Kerim BURUCU/ ERZURUM, (DHA)

Haberin Devamı