Ekonomi Alışveriş merkezi için 1 milyar dolar harcayacaklar

Alışveriş merkezi için 1 milyar dolar harcayacaklar

Paylaş
Alışveriş merkezi için 1 milyar dolar harcayacaklar

Alışveriş merkezi için 1 milyar dolar harcayacaklar

Cenor Group İcra Kurulu Başkanı ve Aerium Türkiye Başkanı Anthony Mehran Khoi, temsilciliğini yaptıkları Aerium Fonu’nun Türkiye’de 1 milyar doların üzerinde alışveriş merkezi (AVM) yatırımı planladığını söyledi.

Haberin Devamı

Anthony Mehran Khoi, bu yıl farklı ülkelere 600 milyon euro yatırım yaptıklarını vurgulayarak, “Son 15 yılda AVM sektöründe dünyada 8.5 milyar dolar yatırım yaptık. Aerium, 2006’da Türkiye’de 240 milyon dolar yatırım yaptı. Bu, Türkiye’de AVM sektörüne giren ilk yabancı yatırım oldu” dedi.

6 PROJEYE İMZA ATTI

İnşaat ve geliştirme aşamasında olan 6 AVM yatırımları olduğunu dile getiren Anthony Mehran Khoi, bu yatırımların 3’üne başladıklarını, 3’ünün planlamasının devam ettiğini kaydetti.

Anthony Mehran Khoi, “Carrefour, Bursa, Ankara ve Mersin’dekiler inşaat halinde, diğer 3 proje İçerenköy, Haramidere ve İzmit’te. 1 milyar doların üzerinde ilave yatırım planlanıyor. İdari izinler alınınca, 2015’e kadar diğer projeler geliştirilecek. Türkiye’nin 10 yılda 10 milyon metrekare daha AVM yatırımına ihtiyacı var.”

Haberin Devamı