Ekonomi Alışveriş yaparken dikkat etmeniz gereken 5 para meselesi

Alışveriş yaparken dikkat etmeniz gereken 5 para meselesi

Paylaş
Alışveriş yaparken dikkat etmeniz gereken 5 para meselesi

Kredi kartı ile ödeme yaptınız, ne güzel bedavaya almış gibi oldunuz. Ama o da ne sonraki ay tüm paranız kredi kartı borcuna gitti. Bu duruma düşmemek için işi şimdiden sıkı tutmalısınız...

Alışveriş yaparken hepimiz kendimizi kaybedebiliyor, ay sonunda gelecek kredi kartı ekstresini düşünemiyoruz ve tüm paramız kredi kartına gidiyor. Bu duruma düşmemek için önlem almalıyız.

İşte paranızın cebinizde kalmasını sağlayacak 5 yöntem:

1- İhtiyaç

Alışverişlerde ihtiyaç listesinin dışına çıktıkça harcamaların arttığını fakat o ihtiyaçların ihtiyaç olmaktan çıkmadığını göreceksiniz. Eğer çok paranız varsa dilediğiniz gibi harcama yapın, ama ay sonunu getirmekte zorlandığınız bir geliriniz varsa önce doğru harcamayı öğrenmelisiniz.
Para harcamalarınızda ilk olarak ihtiyaçlarınıza yönelin.

2 – Kredi kartı

Kredi kartıyla harcama yaparken parayı ödeyenin siz olduğunuzu asla unutmayın. O an eşyaların cazibesine kapılıp hesabınızda para olmamasına rağmen kredi kartıyla alışveriş yaparsanız uzun süre bu borçla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz.

3- Alışveriş listesi

Rotası belli olmayan gemi hedefe varamaz. Alışveriş listesi yaparsanız hangi ay ne alacağınızı takip edebilirsiniz. Böylece markette, alışveriş merkezlerinde aslında hiç de istemediğiniz ürünleri alma hatasına düşmezsiniz.

4- Karşılaştırma

A markette 5 lira olan ürün, B markette 7 lira ve diğer ürünlerde de benzer bir fiyat grafiği var. Sizse sadece evinize yakın diye B markete gidiyorsunuz. Yani daha para harcamaya başlamadan önce para kaybetmeye başlıyorsunuz. Kredi karşılaştırır gibi, uçak bileti karşılaştırır gibi tüm alışverişlerinizde marketleri karşılaştırmalı ve en uygun olandan alışveriş yapmalısınız.

5- Kampanyalar

Alışverişleri hem güzelleştiren hem de bütçemiz için zor hale getiren şey; kampanyalar. İhtiyacımız olan ürün kampanyadaysa hızlı bir şekilde satın almayı gerçekleştirebiliriz, sonuç olarak zaten böyle bir ürünü satın alacaktık ve fiyatı indi. Güle güle kullanın. Eğer ihtiyacımız yoksa ve bütçemizi sarsacaksa bundan uzak durmalıyız.

Ev ekonomisi 1000 lira, 2000 lira indirimlerle 1 lira, 2 lira tasarrufla dönüyor. Kendi maddi gerçeklerimizi bilmeli ve ona göre hareket etmeliyiz. (PARA DURUMU)

PARANIZI YÖNETMEK İÇİN 50/20/30 KURALI

Haberin Devamı