Ekonomi Alışverişini yap, cep ile öde devri başlıyor

Alışverişini yap, cep ile öde devri başlıyor

Paylaş
Alışverişini yap, cep ile öde devri başlıyor

Alışverişlerde kredi kartı yerine cep telefonu ile ödeme devri başlıyor

Cep telefonlarının kredi kartı gibi kullanılmasına yönelik uygulama hayata geçiyor. Avea ve Garanti Bankası’nın işbirliği ile gerçekleştirilen uygulama temmuz ayında başlıyor. Garanti Ödeme Sistemleri Üst Yöneticisi Mehmet Sezgin, 1.1 milyon temassız kart sahibinin kullandığı yakın alan teknolojisi (NFC) ile sağlanan uygulamanın cep telefonundaki SIM karta adapte edildiğini söyledi. Sezgin, “Dünyada ilk defa olan bir SIM kart oluşturduk. Çipi çıkarıp SIM’e yerleştirdik” dedi.

Telefon değiştirmek yok

Uygulamanın büyük rağbet göreceğine inandıklarını söyleyen Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir de “Kredi kartları evrim geçiriyor, kabuk değiştiriyor. Tüketiciyi cüzdan taşıma zahmetinden kurtaracağız” dedi. Akdemir, “NFC uygulamasına sahip telefon sayısı kısıtlıydı. Biz de uygulamayı SIM karta taşıdık. Kullanım için telefon değiştirmek gerekmiyor. Yeni SIM kartın fiyatı henüz belirlenmedi ancak makul olacak. İlk yıl için 100 bin kullanıcı hedefliyoruz” diye konuştu.

KGS olarak da kullanılacak

Avea’nın yakın alan teknolojisi uygulaması, Garanti’nin Bonus Trink kredi kartı gibi kullanılıyor. 35 lira ve altı işlemlerde şifre kullanılmıyor, bu miktarın üzerinde şifre giriliyor, telefon ödeme cihazlarına yaklaştırılıyor. Uygulama otobüs, tramvay gibi toplu taşımalarda, otopark, içecek ve yiyecek otomatları gibi yerlerde kullanılacak. Avea hatlı telefonlar, bina giriş ve çıkışlarında kimlik kartı, stat ve konserlere girişte bilet, yemek kartı ve otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılacak.

Haberin Devamı