Siyaset Aliye Kavaf'ın en acı günü
Paylaş
Aliye Kavaf'ın en acı günü

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın babası Niyazi Bostancı, tedavi gördüğü Ankara'daki İbni Sina Hastanesi'nde bu sabaha karşı vefat etti

Birleşmiş Milletler’in kadınlara fırsat eşitliği sağlayan örnek projeleri arasında yer alan ‘Kardelenler’in New York’taki tanıtım toplantısına katılan ve burada bir konuşma yapan Bakan Selma Aliye Kavaf, bu sabaha karşı Türkiye’ye dönmek için THY’nin New York-İstanbul uçağına bindi.

Uçak, Türkiye Saati İle saat 01.00’de kalkması gerekirken 1.5 saatlik gecikmeyle saat 02.30’da kalktı. Babası vefat ettiğinde Bakan Selma Aliye Kavaf, THY uçağı ile Türkiye'ye dönüş yolundaydı.

Saat 10.45’de İstanbul Atatürk Havalimanı’na inen Bakan Kavaf’a uçaktan indikten sonra VIP salonuna girerken, bir yakını tarafından telefonla acı haber verildi.

O anda üzüntüsü yüzünden okunan Bakan Kavaf, VIP Salonu'ndaki bakan odası kapalı olduğu için DHMİ Başmüdürlüğü Protokol Müdürü Gül Yılmaztürk’ün odasına alındı.

Burada da telefonla kısa bir görüşme yapan Bakan Kavaf daha sonra, saat 11.00 uçağı ile Ankara’ya gitmek üzere, VIP salonundan ayrıldı. Niyazi Bostancı’nın cenazesi, yarın Denizli’de öğleyin Yeni Cami'de kılınacak namazdan sonrası toprağa verilecek.

Faik KAPTAN/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı