Gündem Alkol yasağına 7 dilde levha

Alkol yasağına 7 dilde levha

Paylaş
Alkol yasağına 7 dilde levha

TAPDK, alkollü içki satışı yapılan yerlerde 18 yaş sınırıyla ilgili uygulanacak kuralları belirledi. Uyarı 7 dilde olacak

Tütün ve Alkol Piyasasını Düzenleme Kurumu (TAPDK), 18 yaşından küçüklere alkollü içkilerin satışının veya sunumunun yapılamayacağına ilişkin marketlerdeki satış noktaları ve büfe ile bar, disko, restoran gibi işyerlerine asılacak uyarı yazısına ilişkin kuralları ilan etti.

Haberin Devamı

Tebliğe göre, uyarı yazıları alkollü içki satışı yapılanmarketlerde ürünlerin satış noktalarına ve ödeme noktalarına, bar, lokanta gibi yerlerde ise görebilecek yerlere asılacak.

Uyarı yazıları, asgari A4 boyutunda, beyaz zeminde ve en az 2 santimetre büyüklüğünde kırmızı renkli büyük harflerle yazılan “YASAL UYARI” diye başlayan “18 YAŞINI DOLDURMAYANLARA ALKOLLÜ İÇKİLERİN SATIŞI VEYA SUNUMU YAPILAMAZ: YAPANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM UYGULANIR” ibaresini içerecek.

Uyarı yazısında italik olmayan Haettenschweiler yazı karakteri kullanılacak. Uyarı yazıları, baskı, çıkartma ve yapıştırma da olabilecek. İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça ve Arapça uyarılar da Kültür ve Turizm Bakanlığı ile diğer kurumlardan işletme belgesi almış turistik amaçlı ve benzeri tesislerle, havaalanlarına asılacak.

Haberin Devamı

HABERTURK