Ekonomi Alkolde geri adım!

Alkolde geri adım!

Paylaş
Alkolde geri adım!

Turizm Bakanlığı ile otel işletmecileri ocak ayında yürürlüğe giren alkol yönetmeliğinin dışında kalmak için TAPDK'yı ikna etti

Turizm sezonunun açılmasına kısa bir süre kala Turizm Bakanlığı ile otelciler ocak ayında yürürlüğe giren alkol düzenlemeleri yönetmeliğinin dışında kalmak için Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nu (TAPDK) ikna etmeyi başardı.

Haberin Devamı

'PRESTİJ KAYBI OLUR'

Mart ayı başında Turizm Bakanlığı ile otelciler ile biraraya gelen TAPDK yetkilileri, yönetmelikle birlikte turizm sektörünün olumsuz olarak etkileneceği, Türkiye'nin prestij kaybına uğrayacağı ve dolayısıyla da turist kaybedecekleri söylemlerine kulak verdi. TAPDK, sezon başlamadan önce özellikle 2 konuda geri adım atarak turizm tesislerini bu yasakların dışına çıkarma kararı almak üzere.

TAPDK'nın turistik tesisleri dışında bırakacağı konuların başında ise 24 yaşın altındaki ziyaretçilere alkol verilmesi bulunuyor. Bunun yanı sıra tesis ve odalarda 20 santilitrenin altında alkol satış serbestliğinin getirilmesi de var. Aynı zamanda turistik tesislerde yapılacak mezuniyet balolarında da yasağın kaldırılması konuşulan diğer konular arasında bulunuyor.

Haberin Devamı

TARAFLAR HAFTAYA YENİDEN TOPLANACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve TAPDK yetkilileri mart ayı başında Antalya'da bir araya gelerek yönetmelikteki bazı konular hakkında tartıştı. Tarafların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Tütün Mamulleri ve Alkollü İçeceklerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik ile ilgili olarak ağırlama sektöründe yaşanan sorunlar ve bunlara ilişkin çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Alınan bilgilere göre son bir durum değerlendirmesi için taraflar gelecek hafta içerisinde bir kez daha bir araya gelecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜROFED ve TAPDK yetkilileriyle birlikte düzenlenecek son toplantıda sektör için yönetmeliğe son şeklinin verileceği ifade ediliyor.

TAPDK'NIN KAPISINI KİM ÇALACAK?

TAPDK'nın ocak ayında uygulamaya giren yeni yönetmeliğinden otelcilerin yanı sıra restoran sahipleri de şikâyetçi olmuştu. Otellerin yasakları kapsam dışarısında bırakılırsa TAPDK'nın kapısını restoran sektörünün de çalacağı ifade ediliyor.

HABERTÜRK