Siyaset 'Allah bu başbakandan hepimizi korusun'
Paylaş
'Allah bu başbakandan hepimizi korusun'

Türkiye Partisi lideri Abdüllatif Şener, "Allah bu başbakandan hepimizi korusun" dileğinde bulundu

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, gazetecilere açıklamada bulundu. Terör konusunda hükümeti eleştiren Şener, "Türkiye'de mevcut iktidarın izlemiş olduğu politikalar maalesef dışarıdan hazırlanan ve önüne konulan politikalar olduğu için terörle mücadelede etkinlik yoktur.

Sayın başbakanın görev süresi, Türkiye'de bitmiş olan terörün tırmandığı, zirve yaptığı dönem olmuştur. Ama aynı zamanda demokratik açılım olarak başlattığı açılım programı da Türkiye'ye zarar vermiştir. Bir süreci yanlış yönetmiştir. Kavga ederek yönetmiştir" dedi.

Ülkenin geleceğiyle ilgili temel konuların siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirten Şener, "Bunun üzerinden siyaset yapmaya kalkmayın, ülkeye zarar verirsiniz dedik. Ama başbakan rakip siyasi partileri de tahrik etmek suretiyle konu üzerinden kavga yaptı ve bu noktaya getirdi.

"DEMOKRATİK OLMAYANLAR DEMOKRATİK AÇILIM YAPAMAZ"

Yine yaptığımız ilk açıklamalarda dedik ki; 'demokratik olmayanlar demokratik açılım yapamazlar'. Demokrasi sicilinizde kırık notlar var, kendinizi gözden geçirin. Bir mesafe alınamadı, 'ama aynı zamanda kulağınızı dışarıya değil, içeriye verin' dedik sayın başbakana ve hükümetine.

Dış dinamiklere göre hareket eden, dış dinamiklere göre içeriyi düzenlemeye çalışan bir başbakanın varlığı bu ülke için en büyük felakettir. Allah bu başbakandan hepimizi korusun" dedi.

Süreci kaygıyla izlediği belirten Şener, "Geçen ay Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmişti. Şimdi bugün yine Amerika Birleşik Devletleri'nde muhtemelen Türkiye'nin iç meselesi olması gereken konuları bu zeminde konuşulup görüşülmektedir. Ben süreci kaygıyla izliyorum" dedi.

Turan KURT/DHA

Haberin Devamı