Dünya 'Allah, Muammer, sadece Libya'

'Allah, Muammer, sadece Libya'

Paylaş
'Allah, Muammer, sadece Libya'

Trablus'taki bir çadırda toplanan yüzlerce taraftarına seslenen Kaddafi, defalarca 'Allah, Muammer, sadece Libya' dedi

Libya lideri Muammer Kaddafi, başkent Trablus'ta halka seslendi. Trablus'taki bir çadırda toplanan yüzlerce taraftarına seslenen Kaddafi, konuşmasına defalarca, "Haydi kardeşlerim hep beraber söyleyelim. Allah, Muammer, sadece Libya" diyerek başladı. Coşkulu kalabalık ise "Allah'a and olsun ki biz liderimizi bırakmayacağız" diye slogan atarak karşılık verdi.

Haberin Devamı

İşte Kaddafi'nin konuşmasından satır başları:

- Bütün dünyaya meydan okuyoruz. İktidarıma karşı olan bütün güçlere meydan okuyorum.

- Tarihsel deklarasyonumuzda yer alan bazı cümleleri hatırlatmak istiyorum. Bu deklarasyon, hiçbir parlamento ya da aracılık sistemi olmadan bu halkın demokrasiye yürüyüşünün belgesidir.

- Bu sistem doğrudan halkın sistemidir, aynı zamanda bir cumhuriyettir. Bu 1979 yılında ilan ettiğimiz bir deklarasyondur ve halkın iktidarı bu tarihten itibaren kurulmuştur.

- Bu deklarasyonla bütün Libya halkı, halk komiteleri yoluyla isteklerin ortaya koymuştur ve ortak kabul sergilenmiştir.

- Adımın geçtiği bazı haberler görüyorum ve bunlara gülüyorum. Ben 70'lerde bir devrim yaptım ve gücü halka devrettim.

Haberin Devamı

- Bu zor dönemde ben sadece devrimin sembolü durumundaydım.

- İnsanlar, halk komitelerinde zorluklarla karşılaştıklarında benden yardım istediler.

- Halkın konferanslarına bile bana gönderilen davetle katılıyordum. Yetkimi kullanmak için orada bulunmuyordum sadece bu komitelere güç sağlamaya çalışıyordum.

- Benim ardımda kim var halk var. Peki onların ardında kim var yabancılar var. Bizim simgelerimize karşı çıkanların arkasında yabancı medya var.

HÜRRİYET