Gündem 'Allah'ını seven yok mu'

'Allah'ını seven yok mu'

Paylaş
'Allah'ını seven yok mu'

İzmir'de alkolün neden olduğu trafik kazasında 1 kişi ölürken, yaralılardan biri 'Allah'ını seven yok mu' diye bağırarak yardım istedi

İzmir'in Bayraklı ilçesinde alkollü olduğu belirtilen sürücü, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu otomobiliyle takla attı. Kazada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi de ağır yaralandı. Araçta sıkışan yaralılar kurtarma ekiplerinin uzun çabaları sonucu güçlükle çıkarılırken etrafa yayılan boş bira şişeleri dikkat çekti.

Olay, bugün saat 03.30 sıralarında, Altınyol´da Turan Kayıkçı Rampası´nda meydana geldi. Alsancak´tan Karşıyaka yönüne 35 KHZ 74 plakalı otomobiliyle giden sürücü 39 yaşındaki Abdullah Murat Kırbıyık, aşırı hız ve dikkatsizlik yüzünden direksiyon hakimiyetini kaybetti.

TAKLA ATIP REFÜJE ÇARPTI

Sağ taraftaki beton bariyerlere çarpan otomobil, takla atarak orta refüje çarptı. Ters dönen eski model otomobilde sürücü Abdullah Murat Kırbıyık ve amcasının oğlu Mustafa Kırbıyık (43) ağır yaralanırken, 39 yaşındaki Nasip Meteil ise camdan fırladı. Kazayı gören vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri takla atan otomobildeki yaralıların sıkıştığını görünce AKS 110 ekiplerinden yardım istedi. Sağlık ekipleri araçtan fırlayan Nasip Meteil´e ilk müdahaleyi yapıp ambulansla götürürken, yaralı yolda hayatını kaybetti.

'MAHVOLDUM BEN'

AKS 110 ekipleri ters dönen otomobilde iki yaralıyı çıkarmak için yoğun çaba harcadı. Kazada bayılıp kurtarma çalışmaları sırasında kendine gelen sürücü Abdullah Murat Kırbıyık, ``Mahvoldum ben. Allah´ını seven yok mu?'' diyerek acı içinde yardım istedi. Ekipler önce arka koltukta sıkışan Mustafa Kırbıyık´ı kurtarıp ambulansla hastaneye götürdü. Sol bacağı debriyaj pedalına kıkışan ve kolu da kırık olan sürücü Kırbıyık´ı çıkarmak için AKS 110 ekipleri yoğun çaba harcadı.

İTFAİYECİ RİSK ALDI

Yaklaşık 15 dakika süren çalışma sırasında otomobilin bazı parçaları kesildi, bazı parçaları söküldü. Otomobil vinç yardımıyla havaya kaldırılınca bir itfaiyeci tehlikeli olmasına rağmen aracın altına girip yaralıyı çıkarmayı başardı. Bu sırada etrafa yayılan boş bira şişeleri dikkat çekti. Kurtarma çalışmalarını izleyenler de boş şişeleri birbirlerine gösterdi.

Yaralıların sağlık durumlarının ciddi olduğu, soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Bu arada alkollü olduğu belirtilen sürücünün kaç promül alkollü olduğunun kan testinde sonra belirleneceği öğrenildi.

Emrah YILMAZ / İZMİR, (DHA)

2