Dünya Allen: Irak'a verilen destek sürecek

Allen: Irak'a verilen destek sürecek

Paylaş
Allen: Irak'a verilen destek sürecek

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'e karşı küresel koalisyon için özel temsilcisi emekli general John Allen, Irak'a verilen desteğin IŞİD'den sonra da devam edeceğini söyledi

Irak’ın başkenti Bağdat’a gelen Allen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi’nin yanı sıra bazı bakanlar ve Sünni milletvekilleri ile bir araya geldi.
Nuceyfi’nin basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Salahaddin, Kerkük ve Enbar’da yaşanan gelişmeler ile uluslararası koalisyondan ve özellikle ABD’den talepler konusu ele alındı.

Haberin Devamı

Görüşmede Allen’in, uluslararası koalisyonun yardımlarının devam edeceğini ve bunun ABD’nin kesin kararı olduğunu ifade ettiği belirtildi. Allen’in, "Irak’a verilen destek IŞİD sonrasında da sürecek" dediği kaydedildi.

Amerikalı generalin söz konusu desteğin sadece askeri olmakla kalmayıp Irak’ın yeniden imarı ve istikrarın kökleşmesi konusunda da olacağını ifade ettiği aktarıldı.

Öte yandan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuceyfi’nin de ABD’nin Irak’a desteğinin ve teröre karşı mücadele için uluslararası koalisyon oluşturulması konusunda oynadığı rolün önemini vurguladığı kaydedildi.

Irak’a özgürleştirilen yerlerin yeniden imarı konusunda ABD desteğinin artırılmasını isteyen Nuceyfi’nin, çatışmalar nedeniyle evlerini terk ederek sığınmacı durumuna düşen insanların sayısının çokluğuna işaret ettiği ve yaşanan sıkıntının büyüklüğü karşısında uluslararası desteğe olan ihtiyacın önemini anlattığı belirtildi.

Haberin Devamı

Terör örgütü IŞİD’in Haziran 2014’te Musul’u ve bazı bölgeleri ele geçirmesinin ardından ordu ile IŞİD arasında bazı kentlerde başlayan çatışmalar hala devam ediyor. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

AA