A. Yavuz Kocaömer Allianz Almanya engellileri hayata dahil ediyor
HABERİ PAYLAŞ

Allianz Almanya engellileri hayata dahil ediyor

Haberin Devamı

Dünya çapında 142 bin çalışanı bulunan, 1890 yılında Münih ve Berlin’de kurulan en büyük sigorta şirketlerinden Allianz, yıllardır Almanya’da Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile işbirliği yapıyor. Bu işbirliği sonucu Almanya’da yaşayan engellilere kurdukları vakıfla ve çeşitli projelerle destek oluyorlar.

2 senede 150 proje

Yeni projelerden biri geçtiğimiz ay Hamburg’ta ele alınmaya başladı. Hamburg'taki okullarda öğrenim gören öğrenciler (18 yaşına kadar) çeşitli engelli sporlarıyla tanışma kurslarına gidiyor ve engelli genç sporcularla birlikte çalışıyor. Amaç spor yoluyla engellileri sosyal hayata dahil etmek, birlikte yaşamak, birlikte spor yapmak.

Bu konuda Alman Tekerlekli Sandalye Spor Federasyonu Başkanı, dostumuz Ulf Mehrens, yaptığı konuşmada “Birlikte bir şeyleri harekete geçirmek istiyoruz, bu sadece kuvvetli ortaklar ve birleştirilmiş güçler sayesinde mümkündür” dedi.

Tekerlekli Sandalye Allianz yetkilileri ise, son 2 senede bölgesel kurumlarla 150 dahil etme projesini gerçekleştirdiklerini söylüyor. Bu projenin basketbol spor sandalyeleri, antrenör masrafları ve kullanılan spor salonlarının kirası Allianz tarafından karşılanıyor.

Okul ziyaretleri

Bu projede başlangıç için öngörülen ise okul ziyaretleri. Yani ülkemizde Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin çok küçük çapta başlattığı 'Paralimpik Okul Günleri'nin bir benzeri. Çocuklar ve gençler tekerlekli sandalye kullanmayı, engelli veya engelsizlerin birlikte spor yapabileceğini öğrenecek. Daha sonra bunları Allianz Hamburg Tekerlekli Sandalye Spor Günü’nde izleyicilere sunacaklar.

Ülkemizdeki Allianz Grubu’nun ise bizdeki verilere göre, Londra Paralimpik Oyunları’ndan önce Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’ne verdiği küçük bir destek dışında bu konuda faaliyeti yok. Oysa Türkiye’deki engelliler ve engelliler sporunun Allianz gibi güçlü şirketlere, Allianz’ın da Türkiye’ye ihtiyacı olduğu bir gerçek. Umarız bu konuda Allianz Türkiye yetkilileri harekete geçerler. Biz kendi açımızdan bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız.

Kabin memurunun yazdıkları...

Geçtiğimiz ay, Frankfurt-İstanbul uçuşumda genç bir kabin memuru ile kısa bir sohbetimiz oldu. Konu, Galatasaray, Metin Oktay ve engellilerdi. Geçen hafta kendisinden şöyle bir mail aldım: “Yavuz Bey, ben kabin memuru...

Geçen ay Frankfurt -İstanbul uçuşunuzda sizinle ilgilenmiştim. Metin Oktay ile ilgili bir sohbetimiz olmuştu. Umarım hatırlamışsınızdır. Hatırlamadıysanız da canınız sağ olsun. Yavuz Bey, ben uzun uzun yazmayacağım, direkt konuya gireceğim. O uçuştan sonra sizi çok araştırdım ve yazılarınızı okudum. Gerçekten de tüm samimiyetini yitirmiş dünyada çok güzel işlere imza atmışsınız. Sizin gibi güzel bir kişiyle biraz daha fazla oturup güzel sohbet etmek isterim.

Tecrübeleriniz, biz gençlere yol gösterici olacaktır. Engelliler için yaptıklarınız herkesin yapacağı şeyler değil. Bu yüzden sizinle müsait bir anınızda oturup biraz geçmişten, Galatasaray’dan, Metin Oktay’dan sohbet etmek, engelli insanlarımız için neler yapılabilir konularında fikir alıp engin tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

Güzel insan

Sevgili kardeşim, esas güzel olan sen ve senin gibi gençler. Tabii ki bir araya geleceğiz. Belki arkadaşların da engelli insanlarımıza hizmet etmek, onları toplumla kaynaştırmak için kendi çevrelerinde çalışmak isterler. Hassasiyetin ve insanlığın için sana bir kez de buradan teşekkür ediyorum.

'Hâlâ göreve başlayamadık'

3 yıl Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı’ndan (TESYEV) burs aldım. Geçen yıl EKPSS'ye girdim. Ağustos'ta sosyal çalışmacı olarak Sağlık Bakanlığı’na, Erzincan'a atandım. 5 ay geçti, işe başlayamadık. 3 ay bekledikten sonra, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması için tekrar belge istediler. Kimse bir şey söylemiyor. Muhatap bulamıyoruz. Maddi-manevi çöküntü içindeyiz. Güvenlik soruşturması tabii olsun ama bu kadar mağdur edilmesek. Öğretmenler bizden 1 ay sonra atandılar, çalışıyorlar. Kazandığımız hakkın bize lütufmuş gibi verilmesi acı gerçekten. Yardım isteyecek kimse olmadığı için size yazdım.

Rahime Güzelkuş rahimeguzelkus04@gmail.com

'Lütfen sesimi duyun'

■ 22 yaşındayım. 2 yıldır cezaevindeyim. Burada mağdurum. Maddi desteğe ihtiyacım var. 39 numara spor ayakkabı, M beden eşofman takımı ve kıyafete ihtiyacım var. Lütfen sesimi duyun.

Emine Uçar C Tipi Kadın Cezaevi Koğuş 6 Tarsus/ Mersin

■ Bir komploya maruz kaldım. Avukat tutacak durumum yok. Tüm duyarlı kişilerin yardımını bekliyorum. Cezaevinde bir kitap yazma kararı aldım. Bana ajanda, not defteri, kalem, 41 numara spor ayakkabı, eşofman takımı, bere, tesbih, S beden kazak ve polar takım yollar mısınız?

Murat Artan E Tipi K.C.E. C-4 Koğuşu / Çankırı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder