Siyaset Alman Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı!
Paylaş
Alman Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı!

Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği iddiaları üzerine Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Görüşmede, dinleme iddialarının doğru olması halinde Türkiye'nin "büyük hayal kırıklığı duyacağı" da Alman Büyükelçi'ye bildirildi

Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği haberleri üzerine, bugün Ankara ilk resmi girişimde bulundu. Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Müsteşar Vekili Büyükelçi Erdoğan İşcan tarafından davet edilen Alman Büyükelçi'ye, gazetelere yansıyan Türkiye'nin Alman istihbaratı tarafından dinlendiğine ilişkin iddialar resmen soruldu.

Görüşmede, dinleme iddialarının doğru olması halinde Türkiye'nin "büyük hayal kırıklığı duyacağı" da Alman Büyükelçi'ye bildirildi.


Haberin Devamı


DIŞİŞLERİ YAZILI AÇIKLAMA YAPACAK

Dışişleri Bakanlığı'nın, Alman istihbaratının Türkiye'yi dinlediğine ilişkin haberler konusunda bir de yazılı açıklama yapması bekleniyor.

Açıklamada, Türkiye ile Almanya'nın müttefik ilişkilerine atıfta bulunularak, müttefikler arasında bu tip olayların "kabul edilemez" olduğunun vurgulanması bekleniyor.

ZEYNEP GÜRCANLI / HÜRRİYET