Spor Alman futbolculara şok iddia

Alman futbolculara şok iddia

Paylaş
Alman futbolculara şok iddia

Alman milli futbol takımlarında 'bir grup eşcinsel oyuncu' bulunduğuna dair iddialar ortalığı karıştırdı

Milli takımın değişmez oyuncusu ve kaptanı Michael Ballack’ın 10 yıldan fazla menajerliğini yapan Michael Becker’in, Der Spiegel dergisinin bu ayki sayısına yaptığı açıklamada milli takımdaki bazı oyuncuların eşcinsel olduğunu söylediği iddia edildi.

“Yeni Alman Erkeği” adı altında verilen haberde, Aleksander Osang adlı gazeteci, Dünya Kupası öncesinde Becker ile yaptığı bir görüşmeye yer verdi.

Osang’a göre, Becker takımdaki bazı oyuncuların eşcinsel olduğunu söyledi. Becker ayrıca, eskiden milli takımın formasını giymiş bir oyuncunun “bir grup eşcinsel futbolcunun” adlarını vermeye hazır olduğunu belirtti.

YENİ ALMANYA DAHA ZARİF OYNUYOR

Osang’ın bu oyuncunun cinsel tercihini sorması üzerine, Becker futbolcunun “yarı eşcinsel” biri olduğunu söyledi. Osang, teknik direktör Joachim Löw’ün oyuncularının geçmişte saldırgan ve hücuma yönelik futbol ortaya koyan Alman takımına kıyasla daha hafif ve zarif bir oyun tarzı benimsediklerini de belirtti.

Der Spiegel, Dünya Kupası öncesinde Becker’in yaptığı açıklamalar ile dikkatleri üzerine çekmek istediğini ama beklediğini bulamadığını ifade etti.

Osang, “Tüm gazeteciler zaten Löw’ün takımı hakkında dönen eşcinsel söylentilerinden haberdardı” ifadesini kullandı. Alman milli takımı, 76 yıl aradan sonra 2010 Dünya Kupası’na en genç kadrosu ile katılmıştı.

Haberin Devamı