Dünya Alman savcıdan 'yardımcı pilot' açıklaması

Alman savcıdan 'yardımcı pilot' açıklaması

Paylaş
Alman savcıdan 'yardımcı pilot' açıklaması

Alman Savcı, Germanwings uçağını kasten düşürdüğü iddia edilen pilot Andreas Lubitz hakkında açıklamalarda bulundu. Savcı, kazanın intihar teşebbüsü olduğuna dair spekülasyonlara dahil olamayacaklarının altını çizdi

İspanya’nın Barcelona kentinden kalktıktan sonra 150 kişiyle birlikte Fransız Alpleri'ne çakılan uçak hakkındaki soruşturma sürüyor.

Kendisiyle beraber 149 kişiyi öldürdüğü öne sürülen Alman pilot Andreas Lubitz hakkındaki iddiaları değerlendiren Düsseldorf Savcısı Christoph Kumpa, geçmişte intihara meyilli olduğu gerekçesiyle tedavi gören pilotun son sağlık raporlarında böyle bir bulguya rastlanmadığını açıkladı.

"SPEKÜLASYONLARA DAHİL OLMAYACAĞIZ"


Bir delile ulaşmak için Lubitz'in ailesi ve yakın çevresinin de araştırıldığını belirten Kumpa, “İkinci pilot, yıllar önce, pilotluk sertifikasını almadan önce uzunca bir süre, intihar eğilimi nedeniyle psikolojik tedavi gördü. Sonraki yıllarda da en son doktora gittiğinde olduğu gibi, çalışamaz raporu verilmiş. Ancak raporlarda intihar belirtisinden bahsedilmiyor” ifadelerini kullandı. Savcı, konuyla ilgili ortaya atılan spekülasyonlara dahil olamayacaklarının da altını çizdi.

150 KİŞİYE MEZAR OLMUŞTU

24 Mart günü İspanya'nın Barcelona kentinden kalkan Alman hava yolu şirketiGermanwings ait Airbus A320 tipi uçak Fransa'nın güneyinde düşmüştü.150 kişinin yaşamını yitirdiği uçakta 2 de bebek bulunuyordu.

Haberin Devamı