Dünya Alman siyasetçilerden Türkiye'ye tehdit

Alman siyasetçilerden Türkiye'ye tehdit

Paylaş
Alman siyasetçilerden Türkiye'ye tehdit

Hristiyan Demokrat Birlik partili Alman politikacılardan Türkiye'ye gözdağı gibi açıklamalar geldi. Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier mülteci mutabakatının Türkiye tarafından feshedilmesi durumunda Gümrük Birliği anlaşmasının feshinin gündeme getirilebileceğini belirtti.

Alman Hristiyan Demokrat Birlik partili Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmaier ve Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'mültecilere kapılar açılır' şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

'TERÖRLE MÜCADELE YASASI DEĞİŞTİRİLSİN' DEDİ


Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında karşılıklı ve birbirine bağımlı çıkarların söz konusu olduğunu belirten Başbakanlık Müsteşarı Altmaier, Türkiye ile varılan mülteci geri kabul mutabakatının AB açısından bağımlılık yaratma tehlikesinin bulunmadığını savundu. AB'ye şantaj yapılamayacağını belirten Altmaier Türk Hükümeti'nden terörle mücadele yasasının değiştirilmesini talep etti.

Türkiye'nin verdiği sözlere uyması şartıyla ikili işbirliğinin sürdürülmesine dair birçok nedenin bulunduğunu ifade eden Peter Altmaier Türkiye'nin Ortadoğu'nun istikrarı, mülteci kaçakçılığıyla mücadele ve Türkiye'ye sığınan mültecilerin iyi bir geleceğe kavuşturulması açısından önemli bir partner olduğunu söyledi. Başbakanlık Müsteşarı vize muafiyetinin yürürlüğe girmesinin birlikte kararlaştırılan şartların Türkiye tarafından yerine getirilmesine bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

'SIRA GÜMRÜK BİRLİĞİ'NE GELEBİLİR'


Türkiye'ye daha sert davranılmasını talep eden Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier, ‘anlaşmazlıkta AB'nin gülünç duruma düşürülmesine müsaade edilemeyeceğini ve Türkiye'nin kaybedecek çok şeyi olduğunu iddia etti. Bouffier ‘Focus' adlı Alman haber dergisine verdiği demeçte mülteci mutabakatının Türkiye' tarafından feshedilmesi durumunda Gümrük Birliği anlaşmasının feshinin gündeme getirilebileceğini belirtti. Hessen Eyalet Başbakanı, Türkiye'nin AB ile imzaladığı anlaşmadan büyük yararlar sağladığını ve Alman şirketlerinin Türkiye'de büyük yatırımlarının bulunduğunu dile getirdi.

Volker Bouffier Türkiye'nin öncelikle Almanya ile arasındaki bağları gevşetmesi durumunda refah düzeyini korumasının mümkün olmayacağını iddia etti ve anlaşmalara uymamasının Türkiye'yi daha zararlı çıkaracağını belirterek, "Anlaşmaları bozan taraf, diğer anlaşmaların da bozulabileceğini bilmeli”, dedi.

Haberin Devamı