Dünya Almanlar Sarrazin gibi düşünüyor

Almanlar Sarrazin gibi düşünüyor

Paylaş
Almanlar Sarrazin gibi düşünüyor

Alman halkının çoğu, ülkedeki Müslüman göçmenleri eleştiren Merkez Bankası Üyesi Thilo Sarrazin'in, uyum politikasına yönelik eleştirilerini onaylıyor

Alman 2. televizyon kanalı ZDF’nin yaptığı bir anketin sonuçlarına göre, halkın yüzde 56’sı Sarrazin’in uyum politikasını haklı olarak eleştirdiğine inanıyor.

Halkın yüzde 28’i Sarrazin’in eleştirilerini haksız bulurken, yüzde 16’sı da bu konuda bir görüşü olmadığını ifade etti. Ankette bütün siyasi partilerin seçmenleri Sarrazin’in eleştirilerini çoğunlukla haklı bulurken, Sarrazin’e desteğin sadece Yeşiller Partisi seçmenleri arasında yarı yarıya olduğu belirtildi.

Alman halkının yüzde 57’sinin de Almanlarla göçmenler arasındaki birlikteliğin "hiç" ya da "iyi işlemediği" görüşüne sahip olduğu, bu ilişkinin iyi olduğuna inananların oranının da yüzde 40 civarında bulunduğu kaydedildi.

ZDF’nin anketine göre, halkın yüzde 68’i de Almanya’da yaşayan göçmenlerin topluma uyum sağlama konusunda yeterli derecede istekli olmadığına inanıyor. Halkın yüzde 24’üyse göçmenlerin topluma uyum sağlama konusunda yeterli çaba harcadığı görüşünde.

Haberin Devamı