Dünya Almanya alarmda

Almanya alarmda

Paylaş
Almanya alarmda

Namibya'da, içinde bomba olduğundan kuşkulanılan bir bavulun uçakla Münih'e gönderilmek üzere olduğu ortaya çıkınca...

Afrika ülkesi Namibya'daki bir havaalanında içinde bomba olduğundan şüphelenilen bir bavul bulundu. Bavulun LTU/Air Berlin şirketine ait bir yolcu uçağıyla Almanya'nın Münih kentine gönderilmek üzere olduğu ortaya çıktı.

Bu gelişmenin ardından Münih Havaalanı'nda geniş güvenlik önlemleri alındı. Münih Havaalanı'ndan yansıyan görüntüler, 1972 Münih Olimpiyatları'nda 11 İsrailli atlet ve antrenörün ölümüyle sonuçlanan kanlı baskınının yaşandığı günleri hatırlattı.

Haberin Devamı

Alman polisinden yapılan açıklamaya göre, Namibya'nın başkenti Windhuk'taki havaalanında X-ray cihazından geçirilen bavulda bir saate ve fünyeye bağlı kablolar tespit edildi.

Polis yetkilileri, "Devam eden incelemeler sonucunda bunun bir patlayıcı olup olmadığı anlaşılacak" ifadesini kullandı.

YOLCU UÇAĞINA KONULACAKTI

Almanya'nın Wiesbaden kentindeki Federal Suç Dairesi (BKA) tarafından yapılan açıklamada, bavulun, Namibya'dan Almanya'ya gelen ve içinde 296 yolcunun bulunduğu bir yolcu uçağına konulmasının planlanmış olduğu bildirildi.

Bavulun konulmasının planlandığı LTU/Air Berlin şirketine ait yolcu uçağının, yolcuların üzerinin yeniden kontrol edilmesinden sonra gecikmeli olarak havalandığı ve Münih'e indiği bildirildi.

Haberin Devamı

Alman İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere dün yaptığı açıklamada, Almanya’da bu ay içinde yeni terör saldırıları gerçekleşeceğine dair ellerinde kanıtlar olduğunu söylemişti. Bu istihbarat üzerine Almanya'da başta havaalanları olmak üzere birçok yerde güvenlik önlemleri artırılmıştı.

1972 MÜNİH OLİMPİYATLARI'NDA NE OLMUŞTU?

1972 yılında Münih'te düzenlenen olimpiyat oyunlarında, 200 tutuklu Filistinli'nin serbest bırakılması amacıyla bir terör örgütü tarafından İsrail kafilesine yapılan baskında 11 İsrailli atlet ve antrenör ile bir Alman güvenlik görevlisi ve 5 örgüt üyesi öldü. Olaylar nedeniyle oyunlara 34 saat ara verildi.

HÜRRİYET