Gündem Almanya’da DHKP-C'nin üst düzey yöneticisi yakalandı

Almanya’da DHKP-C'nin üst düzey yöneticisi yakalandı

Paylaş
Almanya’da DHKP-C'nin üst düzey yöneticisi yakalandı

Almanya'da, terör örgütü DHKP-C'nin üst düzey yöneticisi Musa A'nın yabancı terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla yakalandığı bildirildi

Almanya'da, terör örgütü DHKP-C'nin üst düzey yöneticisi Musa A'nın yabancı terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla yakalandığı bildirildi.

Federal Başsavcılıktan yapılan açıklamada, 55 yaşındaki Hollanda vatandaşı Musa A'nın Hamburg'da yakalandığı belirtildi.

Zanlının, DHKP-C'nin Avrupa yapılanmasının hiyerarşisinde yer aldığı ve profesyonel kadroda örgüt liderlerinin talimatıyla çeşitli görevleri yerine getirdiği ifade edildi.

Açıklamada, zanlının en son terör örgütün sözde "Avrupa sorumlusu" olarak görev yaptığı aktarıldı.

Açıklamada, Musa A'nın söz konusu pozisyonu ile Avrupa genelinde örgütün yöneticilerini sevk ve idare ettiği, bunları takip ettiği ve yönetici kadroları atadığı ifade edildi.

Zanlının en önemli görevinin ise terör örgüt için mali kaynak bulmak için talimatlar vermek ve bağış paralarını teslim almak olduğu aktarılan açıklamada, Musa A'nın bugün tutuklama talebi ile hakim karşısına çıkarılacağı kaydedildi.


Yakalanan terörist arananlar listesinde kırmızı kategoride


Almanya'nın Hamburg kentinde gözaltına alınan terör örgütü DHKP-C'nin üst düzey yöneticisi Musa Aşoğlu'nun İçişleri Bakanlığının arananlar listesinde kırmızı kategoride yer aldığı bildirildi.

Aşoğlu'nun, İçişleri Bakanlığının terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer aladığı ve yakalanması için ihbarda bulunanlara 4 milyon lira ödül verileceği öğrenildi.

Listedeki kırımızı kategori, terör örgütlerinin lider kadrosunu oluşturanlardan oluşuyor.

Yakalanan teröristin Türkiye'ye iadesine dair herhangi bir bilgi verilmedi.