Gündem Almanya'da havalimanında 14 Türk yolcu saatlerdir bekletiliyor

Almanya'da havalimanında 14 Türk yolcu saatlerdir bekletiliyor

Paylaş
Almanya'da havalimanında 14 Türk yolcu saatlerdir bekletiliyor

Türkiye'den Almanya'ya gelen 14 kişilik sporcu kafilesi Alman polisi tarafından sorgulandı ve bir kişi gözaltına alındı. Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada yolcuların Almanya'yla son günlerde yaşanan gelişmelerle alakası olmadığı ve olayın insan kaçakçılığı olduğunun anlaşıldığı belirtildi.

Ak Parti Meclis Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı Almanya'dan Türkiye'ye döndüğü sırada havalimanında uzun süre bekletilmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da çok sert çıkıp 'Bunlara da aynısı yapılmaz mı?' demişti.

Ardından 4 Alman diplomat Türkiye'den ayrılırken havalimanında uzun süre bekletildi. Atatürk Havalimanı’nda 2 saat bekletilen 4 Alman diplomat uçaklarını kaçırdı.

DÜSSELDORF HAVALİMANINDA BEKLETİLİYORLAR


Tüm bu gelişmeler sonrası Türk diplomatik kaynakları, Ankara'dan geldikleri Düsseldorf Havaalanı'nda 6 saati aşkın süredir bekletilen gruptaki kişilerden T.Ö'nün, Almanya'ya yasa dışı bir şekilde insan sokmaya çalışmaktan gözaltına alındığı ve hakim karşısına çıkarılacağı açıklamasında bulundu.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu "hususi pasaport" sahibi yolcuların, polis tarafından tercüman aracılığıyla ifadelerinin alındığı belirtildi. Yolcuların, bir karate turnuvası için Almanya'ya geldiklerini söylediği öğrenildi.

HAVALİMANI POLİSİ: SORGULAMA UZUN SÜREBİLİR


Havaalanı polisinin devreye giren Türk yetkililere ilk aşamada, söz konusu yolcularla ilgili sorgulamanın uzun sürebileceği, işlemler bitmeden kimseyle görüştürülmeyecekleri ve daha detaylı bilgi verilmeyeceği açıklamasını yaptığı kaydedildi.

BAŞKONSOLOSLUK YETKİLİLERİ POLİSLE İRTİBATTA


Grupta bulunanların sorgulanmalarının sabah saatlerine kadar sürmesinin beklendiği, Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğu Hukuk Müşavirliği yetkililerinin de polisle irtibatta olduğu ifade edildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA


Almanya Düsseldorf Havaalanı'ndan 14 Türk yolcunun bekletilmesi ve 1 Türk yolcunun gözaltına alınmasıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Açıklamada yolcuların Almanya'yla son günlerde yaşanan gelişmelerle alakası olmadığı ve olayın insan kaçakçılığı olduğunun anlaşıldığı belirtildi.