Türkiye (Son Dakika) Almanya’da vefat eden Türklerin cenazeleri karıştı

Almanya’da vefat eden Türklerin cenazeleri karıştı

Paylaş
Almanya’da vefat eden Türklerin cenazeleri karıştı

Bir süre önce Almanya’da vefat eden ve dün Amasya’nın Taşova ilçesinde defnedilen cenaze ile Berlin’de aynı gün vefat eden Eskişehirli bir kişinin cenazesinin karıştığı ortaya çıktı

Bir süre önce Almanya’da vefat eden ve Amasya’nın Taşova ilçesinde defnedilen kişi ile bir başka kişinin cenazesinin karıştığı belirlendi.

Almanya’nın başkenti Berlin'de yaşayan 78 yaşındaki Halis Cesur, 9 Mart’ta bu ülkede vefat etti. İşlemlerinin ardından oğlu Adnan Cesur tarafından Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Alpaslan köyüne getirilen cenaze, dün defnedildi.

ALMANYA'DAN, 'O CENAZE BABANIZA AİT DEĞİL' TELEFONU


Defnin ardından Adnan Cesur’u telefonla Almanya’dan arayan bir kişi, Amasya’ya getirilen cenazenin babası değil, aynı gün Berlin’de vefat eden Eskişehir nüfusuna kayıtlı 83 yaşındaki Raif Yüksel olduğunu söyledi.

MEZAR AÇILDI, YANLIŞ CENAZE TABUTLA ESKİŞEHİR'E GÖNDERİLDİ


Adnan Cesur’un ilgili makamlara başvurması üzerine Alpaslan köyündeki mezar, jandarma ve din görevlileri eşliğinde açılarak cenaze çıkarıldı ve Raif Yüksel'e ait naaş tabuta konulularak cenaze aracı ile Eskişehir’in Çifteler ilçesine gönderildi.

HALİS CESUR'UN CENAZESİ ALMANYA'DAN GÖNDERİLİP DEFNEDİLDİ


Almanya’dan gönderilen Halis Cesur’un cenazesi ise, cenaze namazının kılınmasının ardından aynı yerde toprağa verildi.

'ELBİSELERİ DAHİ BURADA'


Adnan Cesur, gazetecilere yaptığı açıklamada, vefat etmesinin ardından götürüldüğü morgda babasının tabutunun üzerine adres notunu koyduklarını söyledi. Bir süre sonra cenazeyi alarak uçakla Türkiye’ye geldiklerini ve köyde defnettiklerini anlatan Cesur, şöyle konuştu:

"Definden sonra Berlin’den telefon geldi, aldığımız cenaze bize ait değilmiş. Diğer cenaze sahibi, ’Sizin cenaze burada. Hatta elbiseleri dahi burada’ dedi. Burada olan cenaze, Eskişehirli olan cenazeymiş. Cenazemizin gelmesinin ardından defnettik, diğerini de defnedilmek üzere Eskişehir’e gönderdik. Her iki merhuma da Allah rahmet eylesin."

AA

Haberin Devamı